Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO DOGOVOR

Rusko cjepivo Sputnjik V proizvodit će se u Srbiji. Zna se i kad će početi proizvodnja

U BiH počelo cijepljenje protiv koronavirusa ruskim Sputnjikom V
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/2
25.03.2021.
u 11:09

Direktor RDIF-a Kiril Dimitrijev zahvalio je vladi Srbije za kontinuiranu potporu i povjerenje u Sputnjik V.

Ruski Fond za izravne investicije (RDIF) i srbijanski Institut za virusologiju, cjepiva i serume Torlak objavili su u četvrtak da su postigli dogovor o proizvodnji ruskog cjepiva Sputnjik V protiv koronavirusa u Srbiji koja bi mogla započeti do svibnja u postrojenjima Torlaka, prenijela je agencija Tanjug.

Srbija će, dodaje se, postati prva zemlja u jugoistočnoj Europi koja će proizvoditi cjepivo Sputnjik V i ono će se kasnije moći izvoziti u susjedne države,  navedeno je u priopćenju.

Direktor RDIF-a Kiril Dimitrijev zahvalio je vladi Srbije za kontinuiranu potporu i povjerenje u Sputnjik V.

"Srbija je među prvim zemljama u svijetu koje su odobrile Sputnjik i koriste to cjepivo radi zaštite stanovništva od koronavirusa. Proizvodnja ruskog cjepiva u Torlaku osigurat će lakšu logistiku i pomoći da se ubrza program cijepljenja u zemlji", rekao je Dimitrijev.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je, među ostalim, da će proizvodnja cjepiva Sputnjika V u Institutu Torlak jačati kapacitete Srbije u borbi protiv pandemije koronavirusa i otvoriti nove perspektive za distribuciju toga cjepiva u jugoistočnoj Europi.

VIDEO: Cijepili su se Plenković, Beroš i Jandroković AstraZenecom: "Svaki cijepljeni pojedinac pridonosi zaštiti populacije"

 

Komentara 3

Avatar anlaser
anlaser
12:03 27.03.2021.

Kome će trebati cjepivo krajem ljeta ? I ti vjeruješ lažima "stožera" ? To će godinama biti tražena roba. Trebati će barem 2 godine da se cijepi većina naše populacije a gdje su tek nesvrstani , Afrika , sirotinja .....?.?. Ne znam da je kod nas cijepljeno 5% a zarada od cjepiva će rasti još godinama pogotovo ako se budemo morali cijepiti svake godine .

Avatar Oneill
Oneill
17:21 25.03.2021.

Našim birokatima bi trebalo 5 god dok nekaźu Be.

NE
Nepokolebljiv
23:02 25.03.2021.

Znaci, s ludom srecom, da ne bude zapinjanja, a toga uvijek MORA biti kada se nesto nova pocinje, cjepivo bi moglo biti spremno za isporuku u manjim kolicinama krajem lipnja - polovinom srpnja. Recimo da ce zainteresirane drzave do tada provesti homologizacije i provjere i jedino je pitanje kome ce tada krajem ljeta u Balkanistanu trebati cjepivo! Zvuci nekako, po obicaju, zakasni Marko na ******* . (Smije li se jos Srbima spominjati Kosovo?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije