Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama iznad japana

Ruski zrakoplovi ušli u japanski prostor, oni odmah podigli lovce

F-16 avion zrakoplov
Reuters
07.02.2013.
u 16:15

Rusija je odbacila optužbe. Kazali su da su njihovi zrakoplovi bili na uobičajenoj ruti u blizini japanskih otoka

Dva ruska borbena zrakoplova ušla su u zračni prostor Japana nakon čega su Japanci odmah podigli svoje avione, lovce – presretače, javlja BBC.

Ruski zrakoplovi u japanskom su zračnom prostoru bili manje od minute i to u blizini Hokkaida. Incident se dogodio nakon što je japanski premijer Shinzo Abe rekao kako traži rješenje za teritorijalni spor iznad Tihog oceana.

Rusija je odbacila optužbe. Kazali su da su njihovi zrakoplovi bili na uobičajenoj ruti u blizini japanskih otoka.

– Danas oko 3 sata vojni zrakoplovi Ruske Federacije ušli su u naš nacionalni zračni prostor iznad otoka Rishiri, Hokkaido – objavilo je japansko ministarstvo obrane. Japanski ministar Yoshihide Yoshida dodao je kako je ta radnja iznimno problematična, dok glasnogovornik ruskih vojnih snaga tvrdi kako nisu ušli u njihov prostor. 

>> Val naoružanja: Ulažu u oružje kao da će sutra izbiti globalni rat

Ključne riječi

Komentara 4

NE
Nepokolebljiv
22:59 08.02.2013.

Ako Japanci brane svoje otoke i nedaju ih bez borbe onda bi Kinezima bilo jednostavnije uzeti nekoliko otoka uz istocnu obali Jadrana. Mladi "antifasisti" ne bi ni zucnuli! Mozda bi i "pantalone" skinuli da Kinezima bude lakse.

DU
Deleted user
16:28 07.02.2013.

mozes mislit, prepali se rusi japanaca

KA
kajinx
17:41 07.02.2013.

Japanci vidjeli kako mi branimo naše more od krivolovaca, pa i oni brane svoje nebo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije