Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Nesterenko
Povratak na članak

Ruski veleposlanik: Ako ga zatraži, Hrvatska će dobiti rusko cjepivo

Rusija je spremna isporučiti 100 milijuna doza cjepiva Sputnjik V EU u drugom tromjesečju 2021. godine

Komentari 18

ST
stefj
10:36 01.02.2021.

Plenković sigurno neće tražiti ako mu EU ne naloži...

VL
DU
Deleted user
10:42 01.02.2021.

Podržavam ponudu Rusa.Već mi je dosta ovog natezanja Američkih i Engleskih farmaceutskih tvrtki.Normalno je da je nekome stalo do profita ali izigrati ugovore mogu samo pohlepni kojima nije važan ljudski život nego samo profit.Hrvatska je dužna štititi građane a ne glumiti pudlicu koju eto svako malo nagrade sa po kojim cijepivom i pomiluju jer je poslušna.Ja osobno sve manje vjerujem u dobru namjeru močnika farmaceutskih korporacija s kojima su potpisani ugovori i sve sam bliže odluci da se ne cijepim jer učinkovitost cijepiva od 60 posto i nije nekakva zaštita u odnosu onu koje nam pruža slučajnost necjepljenja.

VL
DU
Deleted user
11:12 01.02.2021.

Ima li jos razuma u Hrvatskoj? Ima ga,ali nazalost ne kod stozera i mlohavog u dobro ispeglanom odijelu. Svakom normalnom covjeku je jasno da imamo sad sansu rijesiti se ove nocne more i moljakanja EU da nam osigura par doza. Ali,ali,nekoliko ljudi koji odlucuju o nasoj sudbini prste od bahatosti i pocijenjivanju “sta ce nam to Rusko'. Drze se EU kao pijan plota,a EU je trenutno u dubokoj krizi i vjerovatno raspadu. EC predsjednik koja je pre naivna,povjerovala lazovu i lopovu na rijec nije macho men koji se moze nositi sa amoralnom bandom AstraZ,Irska koja se ljuti na Bruxelles i najednom je vidi,vidi veliki frend Borisa,Johnson koji,Englez ko Englez spletkari nebi li olinjalog lava opet stavio na prijestolje svijeta;UK i i AstraZ su minirali ionako klimavu EU instituciju. Koja je pokazala sve slabosti u ovoj svjetskoj krizi. Zrtveno janje ce biti Von der Leyen,to je jasno,ali slabosti ce ostati,jer u Uniji nema jedinstva,zajednickog djelovanja,postoje samo mrtve rijeci na papiru.evidentno je da je to nista drugo nego hrpa prigrabljanih drzava koje shvacaju da u ovoj situaciji moraju samostalno djelovati.pa nek tako bude. A ti Berosu,sjedaj u taj yebeni avion i pravac Moskva po vakcinu.

VL
BO
boris
11:23 01.02.2021.

ima zemalja koje imaju kičmu: Mađarska, Češka...

VL
Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
11:19 01.02.2021.

Plenki mora sad biti veci europejac od uhljebnicke bande iz Bruxellessa. Sanse da Hravatska zatrazi cjepivo od Rusije su ravne nuli. Sta ces, takav je nas sluganski mentalitet ....

VL
P1
Pobrkabi.1
10:54 01.02.2021.

Vise vjerujem rusiji nego drugima

VL
ZV
Zvjerko1
11:12 01.02.2021.

Da je Hrvatska samostalna i neovisna država kao što nas Plenki polušava prikazati onda bi se ta država brinula o narodu i ne bi podlegla uticaju Brisela. Zašto Hrvatska ne bi naručila rusko cjepivo? Odgovor je u stvari vrlo jednostavan; ako Hrvatska naruči rusko cjepivo to umanjuje Plenkijeve šanse da se uhljebi u nekoj briselskoj agenciji ili komisiji.

VL
SI
sisavac
11:38 01.02.2021.

kako politiku nije sramota i strah čekati na cjepivo koje bude i možda ne bude došlo u nekom prihvatljivom roku. ili možda naši pucaju na to da otezanjem dobivaju vremena, i nek splasne obim zaraze možda i nećemo trebati puno cjepiva... pa bude i jeftino, kad se budu drugi rješavali viška. mi smo trebali imati sve opcije otvorene, imati ugovor i sa rusima, njihovi instituti koji se bave cjepivima su u svjetskom vrhu, ova pandemija je pokazala da medijska blokada ne pali uvijek, i da narativ kojim nas pucaju desetljećima je totalno krivi, omogućuje ekstraprofite zapadnim farmaceutima na zdravlju građana! što je nedopustivo. zdravlje nikad nije smjelo postati biznis, i trebalo je to zadržati u rukama države. ovak, nastradali smo.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
10:58 01.02.2021.

Hahaha sta je sad do jucer smo pisali hvalispjeve o Astri, Pfizeru ,Moderni hu bu. A sad sigurno ce nasi narucit nemaju kud a narod oboljeva umire. Di su domaci Amerikanci u misjoj rupi citaju i djele minuse.Sta kaze Cepigaa Darklord hoce li oni primat..Katastrofa al su pljuvali bit ce propinjanja na zadnje noge.

VL
SJ
Sve je uzalud
12:09 01.02.2021.

....podguzini se tresu gače od pomisli...ako je zdravlje nacije bitno što se čeka...

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
11:41 01.02.2021.

Hrvatska nebi trebala biti talac jednoga čovijeka i njegovih briselskih ambicija. Vjerujem da rusko cjepivo jednako štiti od korone kao i zapadna cjepiva. Rusija se od početka postavila kao prijatelj Hrvatske, mada s naše strane nikad nije bilo iskrenih željaa za dobrim odnosima. Sve je to u svezi sa prvom rečenicom moga posta.

VL
SK
SkvikiZg
10:41 01.02.2021.

Onda nas sigurno neće čipirati Bill Gates, nego Putin.:)))

VL
ST
stanoe
13:29 05.02.2021.

Nasi se boje da dobijanjem cjepiva nas Putin ne preprogamira u ruse. Kamo srece da to moze, pa da se osvobodimo naslaga mrznje i zazivimo sretnije. Ili ce Plenkiju prebaciti da vise voli svoj narod od EU?

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
19:03 02.02.2021.

Orban ne ferma diktate Bruxellesa, naručio deset milijuna kineskih i ruskih cjepiva. U Srbiji već cijepljeno više od pola milijuna sa tim cjepivima, i imaju najbolji postotak u Europi. Pametnome dosta.

VL
EH
enigmus-hr
10:57 01.02.2021.

Hoće. Ali kada?

VL
5S
505.scrtom
10:57 01.02.2021.

po bojama zastave se već vidi kako su slične

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.