Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop na 'crvenim crtama'
Povratak na članak

Ruski ultimatum ipak urodio plodom: Biden je za uspostavu Putinove interesne sfere?

Početak pregovora Moskve i Washingtona upućuje na vjerojatnu deeskalaciju krize u odnosima između Rusije i Zapada, koja je kulminirala gomilanjem ruskih snaga na ruskoj strani granice s Ukrajinom

Komentari 83

VA
vadis1
20:20 28.12.2021.

Nisu Ameri nikoga silili niti siluju da se prikljuci NATO. Sve zemlje Istocne Europe su to htjele dobrovoljno ukljucujuci i Hrvatsku. Ne samo da su htjele, nego su molili Amere da ih prime.

VL
WI
wice
22:10 28.12.2021.

@Tajg,kažeš nema imperialističku politiku,pa šta onda radi u Ukrajini,Bjelorusiji,Gruziji,šta kuha u Crnoj Gori,Moldaviju paralizirao,plaća extemističke stranke po Europi,mješa se u tuđe izbore Usa,Frncuske,GB..mješa se u Brexit sa lažnim objavama..itd..itd Neka oladi prvenstveno od Europe kojoj oni metalno ne pripadaju,još je u njima duboko boljševizam koji im je donio puno "boljšega života". Najveći su oni neprijatelji sami sebi nitko ih više nije pobio i opljačkao koliko oni sami sebe od boljševika do oligarha.

VL
Avatar uputnik
uputnik
19:38 28.12.2021.

Putler poput Slobe nastavlja u pravcu da Rusija završi kao Sovjetski Savez i bivša jugo tvorevina.

VL
RA
ranko75
20:20 30.12.2021.

Ruskpom narodu je najvaznije da niko sa strane ne vuce konce u Rusiji, nego oni sami, i zato su spremni sve pretrpjeti, svaku diktaturu, ali svoju a ne tudju, pa makar se zvala demokracija. Vise im se dopada svoj crni kruh nego Soroseva torta, jer znaju da je otrovna.

VL
SI
sisavac
21:04 28.12.2021.

Baš uživam već godinama slušajući ljude ispranih mozgova. Hollywood ih uvjerio u ovih 70 godina da su rusi zli, opasni. U međuvremenu amer napao, razorio, 60 država. Ubijao legalno izabrane predsjednike. Na jedan vijetnam bacio više bombi nego ih je bilo bačeno u čitavom 2.svj. ratu. Bez ikakve kazne za ratne zločine. Uništili irak kao državu. Zašto ono.. Se sjećate? Ne. Vaše razmišljanje o svijetu je dječje, a imate puuno godina. Zar zbilja niste u stanju shvatiti nešto? Mi smo dio zapada na papiru. Nigdje drugdje. Što radi naša vojska na ruskoj granici? Postali smo legitimna meta. Radi čega, čijih interesa? Kakvu mi korist imamo od amera? Slušam.

VL
TR
trpimir2021
14:44 29.12.2021.

Zapad je previše ohol, da bi tamo nekoj Rusiji pravio ustupke. Zarad svoje neupitne dominacije, život na planeti stavlja na kocku. Baš lijepo.

VL
Avatar Foton
Foton
04:56 29.12.2021.

Niti ce Ukraina u NATO, niti ce je Rusi napasti, jer bi to izazvalo ekonomski rat sa Zapadom. Pa bi onda Rusija za par godina završila kao Sovjetski savez. Ekonomija zapada je 20 puta jača od ruske ekonomije, Rusi se ne mogu time boriti.

VL
AJ
Admine jebiti zelenski mater.
08:09 29.12.2021.

Normalno da ce amerika i njeni cmarasi na pregovore,jer njima je zao Berlina,Pariza,Londona,Vasingtona,,J.Koreje,i ovi eu propaliteta,tocno se zna stabi se desilo,da jedan metak,a ne raketa padne na Rusiju,toje i najvecim okupatroima jasno.......

VL
NV
nvl
02:24 29.12.2021.

Koja je svrha postaviti nuklearke pred vrata Rusije? Ja ne kuzim tu opsjednutost da bude neko nekoga gadal. Danas kad vec nekolicina zemalja ima nuklearno oruzje kaj se dobiva s tim da Ameri postave rakete recimo u Ukrajini? Ono posaljes nekom nuklearku i minutu kasnije ovaj ti ih vrati 5… ne kuzim te strahove. Ko je tolko lud da danas izbaci nuklearnku na nekoga? To se moglo na Japan prije 70god kad ti niko nije mogel uzvratiti al danas bas i ne… tak da ti ruski izgovori da su ugrozeni mi nemaju smisla

VL
Avatar Wronsky
Wronsky
12:05 29.12.2021.

Jasno je da NATO i ameri ne mogu dozvoliti povlačenje snaga i naoružanje iz Poljske, Litve ,Latvije jer u slućaju eventualnog sukoba prioritetni ruski cilj bi bio spajanje Kaljingrada sa Rusijom. Ali Putin ima pravo štititi svoje granice i najmanji ustupak je ne primiti Ukrajinu u NATO jer to ukrajincima ne treba, što više, učinili bi im uslugu da ih zapad pusti na miru i da ponovo steknu stabilnost uz rusku pomoć. Vuk sit i ovce na broju.

VL
WI
wice
10:46 29.12.2021.

Ništa vam drugo ne želim nego da vam Ruje budu gazde,samo šta dalje od nas.

VL
VA
vatreni24
22:58 28.12.2021.

Putinu je jasno da ruski narod kao nabreknuti čir koji samo što ne pukne, a to bi svakako bilo da dođe do rata u kojem bi sami rusi skinuli glavu diktatoru i zločincu Putinu.

VL
AL
alzamalo
21:59 28.12.2021.

Boljsevici svrsavaju.. na ispricanu pricu, tko se uzbuđuje na te fore, Biden diktira tempo Putin prati s losim kartama

VL
IP
info_punkt
19:39 28.12.2021.

To je pozitivno, ali s Amerikancima treba biti oprezan jer uvijek lažu. Može se dogoditi da Moskva sada pusti status quo, a Amerikanci potajno nastave naoružavati Ukrajinu, pa će kasnije izbiti veći sukob s više žrtava nego što bi to bilo kada bi se sad odmah "rješavala situacija". Naravno, Ukrajina nikada neće moći ozbiljno zaprijetiti Rusiji, ali Americi je dovoljno da Rusija krvari, pa makar i na veliku štetu i tragediju Ukrajine.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
19:03 28.12.2021.

Ja sam vec davno pisao o tome. Nisu rusi blefirali ovaj Ultimatum.Vec su cekali i igrali na vrjeme. Dosta je bilo varanja amera priblizavanja ruskim granican u pet faza..Ameri su svjesni da nemogu vodit rat sa rusijom jer im rusii bjeze 15 godina u modernom oruzju.Amerin imaju stare kante bombardere .Pa sovjeti im rusili U2 jos sezdeseti god na visini 12 km..Ja sam pisa oni mogu ratovat sa africkin plemenin.Ovo je kapitulacija strava..Vec nitko nista ne pise rusi su pustili novu raketu Angara 5 teska raketa koja moze nosit 40 tona tereta u svemir.Ovim putem pozdravljam Cepigu Hazila i druge domace amerikance..Vidim nista ne pisu knedla u grlu i kmecanje.Vjerovatno u misjoj rupi djele minuse.

VL
TA
Tajg
19:07 28.12.2021.

Vratite im Poljsku, Bugarsku i Rumunjsku. Pad kriminaliteta,kojekavih poticaja i drugih poklona godilo bi i EU. A neka ti preko bare traže kod sebe neke protivnike.Nek svak čisti ispred svoje kuće!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.