Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinski raskol
Povratak na članak

Ruski Sjeverni tok 2 podijelio je Europu na dva nova bloka

Pariz je nenadano objavio da izlazi iz izgradnje plinovoda od Rusije do Njemačke preko Baltičkog mora, dan prije izglasavanja odluke u Europskom parlamentu.

Komentari 7

Avatar Proleter
Proleter
17:05 08.02.2019.

Pariz je prijestolnica žido-cio-hazarske klike u Evropi.

VL
PL
@ploto@
07:07 08.02.2019.

Rothschildov namjesnik Macron radi isključivo u intertesu globalne lihvarske kabale.

VL
Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
08:27 08.02.2019.

interes građana i poduzetnika je da plin bude što povoljniji i to bi vlade trebale uvažiti.Rusija izvozi u SAD raketne motore za svemirski program za novac iako im ovi stano prave probleme a tako i plin svima koji hoće platiti.tko bi bio lud da ne proda ono čega ima u izobilju za novac.logika tržišne ekonomije.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:37 08.02.2019.

i francuska i njemačka su napadale rusiju, obratno nikad nije bilo. francuzi su otkazali rusima gradnju dva broda, skoro pa plaćena. ovime francuska kratkoročno dobiva na utjecaju, al već srednjeročno ispada iz igre velikih. u ukrajinski plinski sustav treba uložiti silne milijarde da bi osiguravao sigurnu opskrbu. taj novac rus neće dati ukrajincima, ukrajinci ga nemaju, a netko treći mora imati garanciju da će rusija kroz taj sustav i dalje pumpati barem 60 mlrd kubika plina godišnje, da bi se isplatio u nekom roku. taj treći je amerikanac. ali zanimljiva je ova briga europe o prihodima ukrajine na tuđem plinu... niti jednom ih nisu ni pokudili kad su krali plin, kad su dizali rusima naknadu za transport kako su i koliko htjeli. ukrajina završava svoju priču sa ruskim plinom. ako ove godine ne sklope novi ugovor s rusima, europa će ih natjerati da to naprave, al onda će uvjeti biti malo žešći.

VL
DE
desperadikus
08:47 08.02.2019.

Dajte nam skupoga Americkog plina da budemo jos siromasniji.

VL
KI
kimi
09:52 08.02.2019.

Znači najveći problem je to što se Ukrajini uskraćuje mogućnost da ucenjuje Ruse i još pri tom da uzima lepu lovu za tranzit. Biće interesantno za koju stranu će se RH opredeliti da li za nemačke "danke Deutchland" tradicionalne prijatelje ili će im ovaj put zbog Amera zabiti nož u leđa...opet na svoju štetu, naravno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.