Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod morem

Ruski premijer: Super Putin ili Indiana Jones?

Putin (1)
AFP/Pixsell
11.08.2011.
u 19:13

Dok su arheolozi izvlačili krhotine, Vladimir Putin je izvadio dvije amfore

Predizborni se cirkus u Rusiji zahuktava. Ruski mediji gromoglasno su objavili da je premijer Vladimir Putin, ujedno jedan od vjerojatnih kandidata za predsjednika Rusije na izborima, iz Crnog mora izronio s dvije drevne amfore koje je pronašao u ostacima starogrčkog grada Fanagorija. Uspjeh je to veći što je, kako se navodi, ovo Putinu bio tek treći zaron u ronilačkoj opremi u životu, a istu su lokaciju prije Putina detaljno “pročešljali” i ronioci Instituta arheologije Ruske akademije znanosti koji su, unatoč višednevnoj pretrazi, pronašli samo krhotine velikih amfora iz razdoblja od 6. do 8. stoljeća.

Putinov pothvat očito se može staviti uz bok uspjesima nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Tita, koji bi po lovištima diljem bivše države odstreljivao kapitalne jelene i medvjede.

Popularnost mu raste

– Prizor ispod površine mora ostavlja snažan dojam, a ronjenje s bocama puno je zanimljivije od urona batiskafom – izjavio je Putin nakon što se iz mora pojavio noseći velike komade amfora u svakoj ruci. Pri tome je najavio da će područje potopljenog starogrčkog grada, koji još zovu i ruska Atlantida, biti proglašeno federalnim muzejem.

Putinova arheološko-ronilačka ekspedicija samo je posljednja u nizu premijerovih predstava za javnost u macho stilu kojima očito diže svoju popularnost, pogotovo među srednjom i nižom, ujedno najbrojnijom klasom u Rusiji.

U proteklih godinu dana Putin je obnažena torza jahao konje, lovio ribu u sibirskim rijekama, gađao tigra puškom za uspavljivanje i puštao leoparda u nacionalni park. Igrao se i tehnoloških avantura pa se batiskafom spuštao u dubinu oceana, a oprobao se i u vožnji bolida te je upravljao MiG-om.

Medvedev ga kopira

Kao da to nije dovoljno, osnovao je i Putinovu vojsku, grupu mladih djevojaka koje po Moskvi peru automobile ruske proizvodnje i agitiraju za svoga miljenika među siromašnim stanovnicima glavnoga grada. Kako je ovaj pristup očito počeo donositi rezultate, a Putinova popularnost rasti u nebesa, sličnu je taktiku odlučio primijeniti i sadašnji predsjednik Dmitrij Medvedev, Putinov pulen i vjerojatni protivnik na sljedećim izborima. Iako ga je Putin svojevremeno instalirao u Kremlj, Medvedev ne želi tako lako otići s mjesta drugog najmoćnijeg čovjeka na svijetu te je na Putinovu vojsku odgovorio osnivanjem Medvedevljevih djevojaka koje golih grudi agitiraju za njegove ideje. Ipak, kopija nikada nije uspješna kao original, pa ni Medvedevlje djevojke nisu uspjele steći popularnost Putinovih vojnikinja, kao što ni Medvedev nije dorastao Putinu, bivšem agentu KGB-a i nositelju crnog pojasa u džudu koji među prosječnim Rusima ima status domaćeg Jamesa Bonda i spasioca nacije.

Ključne riječi

Komentara 7

BA
Barts
20:52 11.08.2011.

Sta vas cudi on je bivsi agent KGB-a koji je mora da prodje sve testove.On je olicenje ruske pravoslavne crkve ,dok je Medvedev predstavnik masonerije.

OB
-obrisani-
20:53 11.08.2011.

Vidio VL kako anglosaksonska stampa pokusava ismijavati Dr.Putina Vladimira [ PhD ekonomija ] pa sad i oni to provaju. Nek Vlado obuce plavu kravatu, pokusavaju ga ismijavati nek sjedne za motor, ponovo mu provaju naskoditi nek prova zapijevati i to im smeta a nek pocme prodavati ruske nacionalne interese tzv zapadu onda mu anglosaksi pljescu s svojim vazalima.

OB
-obrisani-
13:09 12.08.2011.

Nema demokracije u Rusiji i nece je biti jos godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije