Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucali mu u leđa

Ruski novinar koji je kritizirao Kremlj likvidiran u Kijevu

Ubijen novinar Arkadij Babčenko
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
29.05.2018.
u 22:46

Teško ozlijeđenoga Arkadija Babčenka pronašla je supruga koja je pozvala hitnu pomoć no nije mu bilo spasa

Istaknuti ruski novinar Arkadij Babčenko, poznat po kritičkom pisanju na račun predsjednika Vladimira Putina, likvidiran je u Kijevu gdje je pobjegao nakon prijetnji koje je primao u domovini, potvrdila je u utorak policija.

Babčenko je preminuo na putu za bolnicu nakon što ga je supruga pronašla u lokvi krvi u njihovom domu, priopćila je policija koja pretpostavlja da je ubojstvo novinara povezano s njegovom novinarskom profesijom.

Bio je jedan od najpoznatijih ruskih ratnih izvjestitelja, a Rusiju je napustio u strahu za svoj život zbog prijetnji koje su mu upućivane zbog kritiziranja ruske politike u Ukrajini i Siriji. Pisao je o ruskom bombardiranju Sirije, a Rusiju je predstavljao kao agresora u Ukrajini, čime je u Rusiji izazvao osude provladinih političara.

"Putinov režim se okomljuje na one koje se ne može slomiti ili zastrašiti", ocijenio je ukrajinski parlamentarac Anton Heraščenko.

"Danas je u Kijevu, na pragu svog stana, ustreljen i ubijen Arkadij Babčenko, protivnik Putinovog režima i prijatelj Ukrajine", napisao je Heraščenko na svom Facebook profilu.

Komentara 68

DU
Deleted user
07:24 30.05.2018.

Primjer za druge takozvane slobodne novinare da ne bježe u Ukrajinu jer će tamo postati žrtveno janje. Kao onaj špijun u Engleskoj i njegova kći.

RI
rightside
23:44 29.05.2018.

ma kaj bi ga rusi ubili,, ))))))))) nebi oni,,nebi putin..)))

Avatar dr. Evil
dr. Evil
23:25 29.05.2018.

pisao je loše o Putinu?!? Šta je očekivao, penziju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije