Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERGEJ LAVROV

Ruski ministar vanjskih poslova: Trenutno ne razmatramo priznavanje talibana

FILE PHOTO: Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov addresses the 76th Session of the U.N. General Assembly in New York City
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.09.2021.
u 23:02

Lavrov je tu izjavi dao nakon što su talibani imenovali svog izaslanika u UN-u otvorivši pitanje mjesta Afganistana u toj organizaciji

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu je rekao da se trenutno ne razmatra međunarodno priznanje afganistanskih talibana.

"Pitanje međunarodnog priznanja talibana u sadašnjem trenutku nije na stolu", rekao je Lavrov na konferenciji za medije održanoj na marginama Opće skupštine UN-a.

Lavrov je tu izjavi dao nakon što su talibani imenovali svog izaslanika u UN-u otvorivši pitanje mjesta Afganistana u toj organizaciji.

Talibanski ministar vanjskih poslova Amir Khan Muttaqi u ponedjeljak je imenovao glasnogovornika te islamističke skupine Suhaila Šahina za afganistanskog veleposlanika u UN-u.

Ghulam Isaczai, sadašnji veleposlanik u UN-u koji predstavlja afganistansku vladu koju su talibani svrgnuli, također je zatražio obnovu svoje akreditacije u UN-u.

Rusija je članica deveteročlanog UN-ovog odbora, zajedno s Kinom i SAD-om, koji će kasnije ove godine riješavati suprotstavljena traženja afganistanskog mjesta u UN-u. 

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres je rekao da je želja talibana za međunarodnim priznanjem jedino sredstvo pritiska kojime raspolažu druge zemlje za uspostavu inkluzivne afganistanske vlade i poštivanje prava, posebice žena u Afganistanu.

Kada su talibani posljednji put vladali zemljom od 1996. do 2011. veleposlanik svrgnute afganistanske vlade ostao je predstavnik Afganistana u UN-u jer je odbor za akreditacije odbacio talibanske zahtjeve da preuzmu to mjesto.

>> VIDEO Djevojčica (8) koja je nestala u Njemačkoj nakon godinu dana pronađena u Hrvatskoj

Komentara 2

ZI
zimerman
06:19 26.09.2021.

Države koje prakticiraju šerijatski zakon treba totalno izolirati i ne treba im dozvoliti nikakvu suradnju sa ostalim normalnim svijetom .Šerijatski zakon je dizajniran da funkcionira na parazitskim sistemu i da pod potkrovljem islama uništava sve druge religije zakone i civilizacije na ovom svijetu .

YE
yelloman
12:22 26.09.2021.

A a Lavrov se sastajao 2 puta u Moskvi ove godine sa delegacijama Talibana prije nego su preuzeli vlast u Afganistanu. Kremlin opet laže. Priznali su oni njih bilateralno još u svibnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije