Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA
Povratak na članak

Ruski helikopter s osam putnika nestao nad Arktikom

Ruska tvrtka Convers Avia Air potvrdila je da se radi o njezinu helikopteru i da je izgubila komunikaciju s letjelicom.

Komentari 11

VI
Vito
08:18 27.10.2017.

Ruski helikopter s osam putnika nestao nad Arktikom :::::: Stvarno zanimljivo kako se ljudska vrsta evolucijom mijenja iz rečenice u rečenicu __ U stvarnosti je nestalo tri putnika i pet članova posade. __ Sad je pitanje: Kad se članovi posade volucijom razvijaju u putnike??? __ Pogotovo kad helikopteri još uvijek koriste ljude za pokretanje motora i letove __ "Na sreću", još ih nisu toliko tehnološki usavršili da bi ih pokretali iz udobne fotelje negdje na sigurnom. __ No, kako je naslov objavio - u helikopteru je bio osam (8) putnika, što znači da je posada putnike "istovarila" i zatim otišla "svojim putom" __ Ili su ruski helikopteri već usavršeni pa im posada nije potrebna. __ U Ukrajini su dokazali da već imaju robotizirane naoružane oklopne uređaje za sukobe s ljudima, tako da me ne bi čudilo i da je naslov točan - osam putnika, bez članova posade. __ No, poznavajući neobrazovanost i neukost novinara rečenica u novinarskom tekstu može biti točnija::: Riječ je o ruskom helikopteru MI-8 s petoro članova posade i troje putnika. :: Ali sad je to upitno, budući mi stalno kopiranu rečenicu "negira" ova "nevidljiva" rečenica --- www.vecernji.hr/vijesti/ruski-helikopter-s-osam-putnika-nestao-nad-arktikom __ Kako biti siguran nakon takvog naslova i teksta što je istina??? __ Je li nestalo 13 osoba, ili je nestalo 8 osoba??? __ Smije li član posade biti osoba??? __ Smije li putnik biti osoba??? __ U kojem trenutku član posade postaje putnik, a prestaje biti "nestala" osoba???

VL
VI
Vito
08:41 27.10.2017.

ilijan: Tužno ::::: Točno, tužno koliko su "večernjakovi" "novinari" neobrazovani i nepismeni. __ Žalosno je što oni to ne mogu prepoznati pa sramote novinarstvo ovakvim naslovima. __ No, nestanak zrakoplova bilo koje vrste iznad Artika nije ništa čudno, već je potpuno očekivano, ali i "zanemarivano" - promjene vremenskih uvjeta na tom području su "svakominutne", ne samo svakodnevne. __ Obitelji su tu najgore prošle - ne znaju što se dogodilo njihovim najmilijima __ Samo se sjetite ruskog zrakomlata palog u vojarni u Osijeku, a bilo je lijepo vrijeme. __ Onda se sjetite prognoze "našeg" Vakule kakvom se brzinom mijenja vrijeme iznad Europe __ Tako će te shvatiti da je nad Antartikom promjena vremena trenutna i to iz trenutka u trenutak - sad vidiš "okruglost" zemlje, sad ne vidiš ništa izvan kabine - u doslovnom značenju __ A zrakomlat uz to stvara turbulencije zraka oko sebe, ne kao zrakoplov koji turbulencije zraka "ostavlja iza sebe".

VL
VI
Vito
08:30 27.10.2017.

nekakav: godišnje se sruši daleko više američkih aviona nego ruskih. :::: To je u svakom pogledu točno iz samo jednog razloga - više ih ima i više ih leti __ Da imaju jednake uvjete mogli bismo ih uspoređivati. __ Slično je i s ovim naslovom u "večernjaku"::: Kaznenih djela 9,9 posto manje lani nego 2015., 307 poginulih na cestama :: Manje je zlodjela, jer su krivci u zatvoru, više je mrtvih, jer su nove budale dobile vozačke. __ Uspoređujući tako, u New Yorku ih dnevno pogine više nego u Sibiru.

VL
IL
ilijan
07:01 27.10.2017.

Tužno

VL
DU
Deleted user
22:29 26.10.2017.

Ma nije nestao samo je otišo po mišljeje u centralni komitet !

VL
MA
marsovac
20:51 26.10.2017.

visoko tehnoloska zemlja,...........stvarno, kako se to moglo dogoditi. Sigurno ponestalo vodke.

VL
Avatar Papatest
Papatest
20:48 26.10.2017.

Neka,ima Rusa neće nedostajati

VL
DU
Deleted user
21:06 26.10.2017.

Srušili ga hrvatski pričuvnici?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.