Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA TUPOLJEVA

Ruski bombarderi prišli britanskom zračnom prostoru, ispratio ih RAF

Typhoon
Foto: ilustracija
23.04.2014.
u 21:29

Događaj dolazi u vrijeme zategnutih odnosa Rusije i zapadnih zemalja zbog krize u Ukrajini

Dva ruska bombardera došla su blizu zračnog prostora Velike Britanije, odakle ih je otjerao borbeni zrakoplov RAF-a, prenosi Sky News. Zrakoplovi, za koje se vjeruje da su bili Tupoljev 95, viđeni su kod obale sjeveroistoka Škotske. Britanski zrakoplov Typhoon te nizozemski i danski vojni zrakoplovi ispratili su ih dok nisu otišli prema Skandinaviji.

Događaj dolazi u vrijeme zategnutih odnosa Rusije i zapadnih zemalja zbog krize u Ukrajini. Međutim, glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova nije htio napuhavati situaciju, već je naglasio kako su ruski zrakoplovi cijelo vrijeme bili u međunarodnom zračnom prostoru, na što imaju potpuno pravo.

- Ruski vojni zrakoplovi nikad nisu ušli u britanski zračni prostor bez dozvole - poručili su iz ministarstva.

Obrambeni stručnjak Alistair Bunkall za Sky je rekao kako strani zrakoplovi često prilaze britanskom zračnom prostoru. Lani je, kaže, zabilježeno osam sličnih incidenata.

- Riječ je o testiranju obrane i provjeravanju za što je vaš "neprijatelj" sposoban - kaže Bunkall.

>> Dogovor svjetskih sila: Razoružavaju se sve ilegalne vojne formacije

Komentara 16

NE
neboiznadzagreba
22:22 23.04.2014.

Jutarnji objavio da su Rusi upali u zračni prostor Nizozemske, Večernji da su došli "blizu zračnog prostora Velike Britanije", koliko ćemo čekati da nas netko treći obavijesti da su okrznuli zračni prostor Sjedinjenih Država?

Avatar beliorao
beliorao
21:50 23.04.2014.

prpa Britanci. Koliko puta su vaši avioni narušavali tuđe vazdušne prostore

MI
mirtebi
08:47 24.04.2014.

Blizi se skotski referendum o otcjepljenu od kraljice. Bit ce toga jos kako se referendum blizi. Kakvu Rusi kakvu bakraci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije