Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piše Denis romac
Povratak na članak

Ruski autokrat održao još jedan ekstenzivan protuzapadni govor: Putin optužuje Zapad za ono što sam radi

Poziv na izgradnju novog svjetskog poretka i multipolarnog svijeta zapravo je poziv nezapadnim zemljama na okupljanje u protuzapadni savez s Rusijom na čelu. Putin tvrdi da Rusija ne želi vladati svijetom, ali znamo da želi vladati Ukrajinom. A nakon toga i drugim postsovjetskim republikama, a po mogućnosti i Poljskom.

Komentari 114

Avatar Cantor
Cantor
20:07 27.10.2022.

Za vrijeme hladnog rata stvari su bile puno jednostavnije. Sa jedne strane smo imali rigidni komunizam kao čistu personifikaciju zla. A sa druge strane zapad koji se morao truditi da pokaže i dokaže kako je bolji i slobodniji u čemu je uglavnom i uspijevao. Dakle imali smo kakvu takvu konkurenciju. Padom željezne zavjese nestala je potreba za dokazivanjem i zapad je počeo polako ali sigurno odustajati od osnovnih principa slobodnoga društva. Postao je bahat i dekadentan i stvari su preuzele skupine koje su počele širiti neke duboko poremećene i protunarodne ideologije. Vremenom su te skupine postale sve nasilnije i luđe do te mjere da se na bilo kakvo suprostavljanje tom luđaštvu počelo gledati kao na nešto pozitivno. I tu je nastupio Putin. Ali kao bivši KGB-ovac i kao zadojeni Rus nije imao suptilnosti za finese niti neograničene redurse medija nego je posegnuo za brutalnošću. I sada smo mi između čekića i nakovnja...

VL
JO
jocoudriga
07:17 28.10.2022.

Stotine tisuća ruskih dezertera najbolje govori što misle o kapou na čelu mafijaške države i njegovim genijalnim govorima.

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
07:10 28.10.2022.

Ne znam što čekaju ovi veseljaci na portalu koji ga podržavaju. Eno čekaju vas uniforme ruske zastave da ih pobodete na granice Putinovog carstva demokracije.

VL
Avatar tarana
tarana
06:32 28.10.2022.

Poslije ovoga nadahnutog govora obitelji 60 000 mrtvih Rusa su sretne zbog opravdane smrti njihovih najmilijih i odmah će se naći još njih 60 000 koji će htjeti dati živote za voljenog vožda....

VL
GM
gmižić
20:17 27.10.2022.

Očekivali nešto pametno?

VL
PD
plavi-devet
19:31 27.10.2022.

Njegov problem je sto osim nasilja nema sto kome ponuditi. Njegovi susjedi bjeze u NATO i EU jer se tamo bolje zivi. I uskoro ce to i njegov blesavi narod shvatiti, koliko god blesav bio. Zapadnizam se siri jer je Zapad bolji od svega drugog na trzistu politickih i ekonomskih ideja. Fukuyama je u pravu. Tu i tamo se desi regres liberalizma, ali na skali od 100 i vise godina putanja je jasna. Nekad tiranske Njemacka, Italija, Spanjolska, Koreja, Japan i jos mnogi drugi danas su liberalni. Nece ni Amerika ni Engleska biti zemlje proleterske nego ce i Kina i Rusija jednog dana promijeniti vlasti i uvesti zapadni liberalizam. To je neumitna sudbina.

VL
TO
tomzag
21:27 27.10.2022.

Putin bar otvoreno kaže da nema s nikim razgovarati u EU jer je praktičnije odmah razgovarati s gazdama u Washingtonu

VL
DU
Deleted user
05:59 28.10.2022.

Nitko nema pravo osporavati Ukrajincima državnost i proglašavati ih Rusima. Isto kao što nitko nrma pravo Tajvancima osporavati vlastitu državu.

VL
DU
Deleted user
19:09 27.10.2022.

Šta još uvijek ima onih kojima nije jasno da je na djelu okupacija tuđe zemlje?!? Da se radi o fashizmu i negiranju čitave jedne nacije nekome još nije sjelo u glavu?!?

VL
MO
modovisisajteMaraschino
19:18 27.10.2022.

Samo naprijed Putine.... imaš Bjelorusiju, Čečeniju, Iran, Sjevernu Koreju i ostale "sile" kao saveznike.... lijepo društvo pudlica koje su uz tebe...

VL
VI
vidum
18:56 27.10.2022.

Svi mi znamo što je Zapad. Razlika je samo u tome što će to netko priznati a netko neće.

VL
ZE
Zeljko6an
11:45 28.10.2022.

Vođa živi u paranoji ... a paranoja je jaaaako zeznuta stvar: paranoja - od grčke riječi „bezumnost“ - je bolest sa sumanutim idejama proganjanja ("dekadentni Zapad nam je sve bliži i samo čeka kad će nas napasti" i umišljene veličinee ("Ja ću vas spasiti"). Odrasla osoba koja pati od ove neizlječive bolesti proživljava tjeskobu i nesposobnost razlikovanja mašte od stvarnosti. Zalosno je (a i iritantno) samo to što ovo ima za posljedicu stradanje nedužnog naroda na obje strane .

VL
DI
Diesel
19:12 27.10.2022.

Sve si pogresno napravio i sad rusenjem gradova i ubijanjem civila samo ze jos vise zakopavas i potvrdjujes ratni zlocin.

VL
PA
pašče
20:38 27.10.2022.

Rat postaje sve brutalniji. NATO "dozira" vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini s ciljem produljenja sukoba, koliko god to bude moguće, što dulje, to bolje za USA, a gore za nas ostale. Ako Rusija izgubi priključene teritorije, najvjerojatniji scenarij je upotrebaa nuklearnog oružja, s nesagledivim posljedicama za Evropu. Živi bili pa vidjeli!

VL
DA
danijelrukavina4
20:38 27.10.2022.

Tiranin Putin prodaje Rusima maglu. Stvar je u tome da Rusija ima vlast koja je pokrala Rusiju i još uvijek ju krade. Ali Putin nije sam. On je na vrhu piramide od oko 500.000 ljudi, službenika FSB-a, bivšeg KGB-a, koji su pravi "gospodari" Rusije. Rusiju bi trebalo "de-FSB-irati". Jer oni ustvari drže ruski narod za taoce svoje politike. Ovo što Putin priča ( slušao sam na vijestima dio govora ) su gluposti. On Rusima "projicira" sliku zapada kao neprijatelja, a zapad ne misli napasti Rusiju, a pomagati će Ukrajini koja je napadnuta. A najbolji "štos" mu je onaj kada je pričao o svojim roditeljima, koji su, kao, bili radnici, pa i on ima "veliko razumijevanje za radnike". Zato i imaju u Rusiji tisuće ljudi koji su na državnim jaslama, a nose razne vojne i "poluvojne uniforme". Pa imamo tisuće vojnih osoba u Rusiji, pa policiju, pa OMON, pa Rosgvardiju, pa ove "privatne" Wagnere, pa onu motorističku bandu "Sivi vukovi" ...i što ti ja znam što još nemaju. A sve te uniformirane tisuće ljudi, kao i Putin, imaju "veliko razumijevanje za radnike". To stvarno moraš biti "nemocnik u pameti" da povjeruješ Putinu. Da,imaš i budalu Kadirova. Koji ima siromašni narod, ali ima i svoje uniformirane mlatimudane, i Alaha, koji mu, kako sam kaže, šalje lovu.

VL
DU
Deleted user
05:01 29.10.2022.

Sada je definitivno jasno, da će mudri komentatori sa ovog foruma razriješiti ratni čvor.

VL
VI
vidum
19:16 27.10.2022.

Zna li netko, je li u ovih 8 mjeseci poginulo više Ukrajinaca ili Palestinaca?

VL
LL
Litos(l)av
19:41 27.10.2022.

Oko Ukrajine prilično griješi, no po pitanju trulog zapada je potpuno u pravu. Puzajući fašizam nadire iz Washingtona i Brisela, lažna tolerancija, anticivilizacija, neobarbarizam, antihumanizam... sve trulo pa eto.

VL
DC
DC
05:24 28.10.2022.

Po komentarima novinar nije uopce slusao govor.

VL
DU
Deleted user
07:50 28.10.2022.

Zapravo Putin je govorio istinu, Amerika želi vladati svijetom, ali nije spomenuo da i Rusija to želi

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.