Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moskva: Ovako bi izgledao rat, ali ne želimo ga
Povratak na članak

'Ruska vojska ulazi u Kijev i proglašava novu prorusku Ukrajinu'

Ukrajinski vojnici vježbaju blizu Krima, koji je 2014. zauzela Rusija. Spremaju se za mogući rat s Rusijom

Komentari 58

GE
geler203
07:38 29.11.2021.

Šta? Tek u Kijev? Koliko pišete ja sam već pomislio da ulazi u Berlin.

VL
KR
Krotila
07:10 29.11.2021.

Hrvatska vojska ulazi u Zemun i proglašava Hrvatski Zemun.

VL
Avatar 10_Rihtera
10_Rihtera
10:14 29.11.2021.

Izgledniji scenarij je da mi Hrvati osvojimo Staljingrad🤣🤪🤣

VL
KA
Kakodane
10:40 29.11.2021.

Što je svrha ovoga članka? Skrenuti pozornost sa nečega, izazivanje panike u javnosti ili je novinar dobio temu i naslov unaprijed??? Koja geostrateška analitika!

VL
BL
Blacknemesis8
15:28 29.11.2021.

Sramota od novina. 50 % krivaca za rat je ovakva propaganda. Sramite se vi i vasi generali. Moral Branitelja je zestok i nemoze nijedan tehnika i oklop pobijediti Branitelje. Ako ima donekle se sa cime obraniti. Pozz svim Hrvatima ma gdje bili.

VL
BL
Blacknemesis8
15:35 29.11.2021.

Eh, da, generali i tajne sluzbe. Dzabe vam je sve. Moral Branitelja je zestok i na duze staze nemate sanse. Poznato je da je na Vukovarskom ratistu, General i zapovjednik novosadskog tog elitnog njihovog sranja, poginuo odmah prvi dan. Dakle, nije prezivio prvi dan na bojisnici. Iako, je vijest skrivana od javnosti, medu oficirima JNA, sigurno je doslo do nemira i lagane panike. Ipak, u pitanju je bio poseban general i odmah...ciao.

VL
SV
Sveznadar
08:17 29.11.2021.

Kojim glupostima se zabavlja narod. Ne poznajemo prilike ni odanost ukrajinaca. No, ako bi ukrajinci bili složni, bio bi to tvrd orah na kojem bi Moskva polomila zube. Jer, UKRAJINA je velika teritorujalno i ljudski.

VL
DU
Deleted user
10:01 29.11.2021.

Blefiranje sa vojskom je glupost u koju će povjerovati samo naivni. Učinkovitost vojske ovisi o njenoj snazi i odlučnosti da ju se upotrijebi. Ako Putin nema namjeru napasti, jer mu je "preskupo", zapad nema razloga popuštati, osim ako bi takav napad zapadu bio skuplji nego Putinu. Scenarij koji je zapadu "preskup" bi bio simultani napad na Ukrajinu, raspad BiH, i odcjepljenje S. Kosova, a što Putin može orkestrirati preko Vučića i Dodika...to je previše kriznih žarišta za EU. Ukoliko bi se to poklopilo sa Kineskom invazijom Tajvana, cijena za zapad bi bila previsoka. Rekao bih da Putin želi da zapad misli kako blefira iz očaja, a kada im zada jako skup udarac preko Balkana i Ukrajine, sjesti će za pregovarački stol i biti spremni na ustupke Putinu.

VL
SC
schwertransport
07:24 29.11.2021.

Poslao Putin vojsku po novac za grijanje.

VL
DU
Deleted user
14:37 29.11.2021.

U Rusiji postoje područja u kojima ljudi nikada. Nisu bili

VL
AN
Andi7
07:00 29.11.2021.

Scenariji bolesnih glava,većinom u SADeu.

VL
Avatar peacemaker
peacemaker
07:41 29.11.2021.

Postoji i scenarij da se Putin pridruži Lenjinu u mauzoleju.

VL
Avatar Uskok
Uskok
15:07 29.11.2021.

Zašto ne pišete hrvatskim jezikom već koristite srpsku JNA vojnu terminologiju? Šta fali hrvatskoj riječi topništvo? Čemu artiljerija od francuskog za oruđe?

VL
FR
franc251
08:29 29.11.2021.

Šanse za rat su izuzetno velike. Ukraina je ekonomski apsolutno propala zemlja. Ove zime neće imat čime Rusima platit plin. Ukrainskim elitama je sad jedini izlaz krvavi rat, u kojem će im, nadaju se pomoć NATO. Inače će im se desit narod, skinut će ih s vlasti i vjerojatno skratit za glavu a Ukraina će opet potpast pod jak utjecaj Rusije. Ovakvi članci su samo priprema za svaljivanje krivice na Rusiju. Samo, ako zarate NATO i Rusija vrlo velika mogućnost nuklearnog armagedona.

VL
RA
ranko75
16:11 29.11.2021.

Ukrainci koji ste antirusi, kupujte spek i podmazite straznjicu, rusi samo sto nisu stigli. Nemojte poslije da govorite kako boli, zato kupujte spek. Ostali, ucite ruski, cim prije naucite tim bolje.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
07:36 29.11.2021.

Rat nece bit izmedu bratski naroda Rusa i Ukrainaca.Zahvaljujuci svojim politicarin koji su zbacili legalnu Ukrainsku vlast nesretni ukrainci ostaju bez djela zemlje.Inace da se dogodi rat masa proruskog i ukrainskog naroda preslo bi na rusku stranu i cjelo crnono more...A tu je nastala Kijevska Rusija u devetom stoljecu.Tako da su Rusi rekli Amerin sto dalje od UA smanjili Ameri manevre u C moru odmah.To je za Rusiju crvena linija zavrsena stvar..Ovdje Rusi su vec u bratskoj Bjelorusiji usli i kruze nebon..Tako da usporedivanje domovinskog rata sa ovim u Ukraini nema nikakve veze niti pije vodu. Nesretni ukrainci mogu ostat bez puno toga...Meni Rusi Ua Bjelorusi jedan narod isti korjena. Nek da bog da nema rata izmedu njih.m

VL
Avatar patkovic
patkovic
07:30 29.11.2021.

nema više lojalnosti. proglasi mirnodopski program pa onda ratuj

VL
SE
Serdar222
07:28 29.11.2021.

Jedan od uzroka velike gladi 30 - tih je, uz lošu žetvu i to da je Zapad, SSSR - u prodavao sredstva za industrijalizaciju samo za pšenicu koje je ionako bilo nedovoljno. Nuđeno je plaćanje u zlatu ali nije prihvaćeno, samo žitarice, malo poznato ali istinito.

VL
SI
sisavac
07:01 29.11.2021.

trebalo bi nešto i poznavati, od povijesti. zapad ukrajine je povijesna stara mađarska, poljska... plus puno rusina. nikad ukrajinaca. drugo, isto ukrajine je stara rusija, carska, 1922-e odvojena od rusije i dana ukrajini, novoformiranoj sovjetskoj republici. ukrajinski nacionalizam je nešto staro više od 100 godina. nije to taras buljba i slična koreografija. mi smo u stvari zavedeni, lažu nam. ona silna glad 30-ih godina je najveći danak uzela u ukrajini. to znamo. ali... nama ne žele reći da je većina umrla u istočnom dijelu zemlje, gotovo čisto ruskom. i tad se mijenja slika, odnos, smanjuje broj rusa a povećava ukrajinaca. ukrajina od raspada sssr-a se još nije formirala ko država, njene elite su rasprodale sve što su mogle, novac pospremile na sigurno, na zapad. ostao jadan ukrajinski narod, koji je sad najveća žrtva. oni bi besplatni ruski plin i bez ikakvih ograničenja ulazak na rusko tržište. istovremeno žele biti dio zapadnog svijeta, standarda, pa su 30 godina puštali amere. ne možeš sjediti na dvije stolice. nije bilo ni jednog proruskog predsjednika ukrajine, svi su s amerima šurovali. zadnji, januković, dogovarao i američku bazu na krimu. nego, čemu ovakvi tekstovi? zapadni mediji vrište o ruskom napadu koji će biti kroz par sati. i tako već godinama. krim je imao referendum, narod odlučio. kud će veće legitimnosti od volje naroda. nek to španjolci daju kataloncima, englezi škotima, francuzi i španjolci baskima... za razliku od kosova. ne, neće rus nikog napast

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.