Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Atlantiku

Ruska podmornica udarila u sonar britanskog broda, posada se uspaničila: 'Što je to, dovraga, bilo?'

Kraljevska mornarica
07.01.2022.
u 09:28

Britansko ministarstvo obrane obično ne komentira operacije, ali je to učinilo ovaj put jer je incident snimila kamera

Ruska podmornica sudarila se sa sonarom ratnog broda britanske Kraljevske mornarice u patroli sjevernim Atlantikom krajem 2020., potvrdilo je britansko Ministarstvo obrane. 

Britanski vojni brod HMS Northumberland pratio je rusku podmornicu kada je ona udarila u brodsku sonarnu opremu koja se vukla stotinama metara iza nje. Izvor iz britanskog ministarstva obrane rekao je da je malo vjerojatno da je sudar namjerno izazavan, javlja BBC.

HMS Northumberland tražio je podmornicu u Arktičkom krugu nakon što je nestala s brodskog radara, prema navodima televizijskog kanala Channel 5, koji je u trenutku incidenta snimao dokumentarnu seriju "Ratni brod: Život na moru".

Televizijska snimka zabilježila je trenutak kada se na brodu HMS Northumberland oglasila uzbuna, dok su članovi posade vikali: "Što je to, dovraga, bilo?", "S**nje", "Je**te, u što sam to upravo udario", prenosi The Times.

Nije jasno kakvu je štetu, ako je ima, pretrpio ruski brod, ali se britanski brod morao vratiti u luku u Škotskoj kako bi zamijenio oštećenu opremu.

Posljednjih godina došlo je do povećanja aktivnosti ruskih podmornica, a ratni brodovi Kraljevske mornarice redovito patroliraju sjevernim Atlantikom. Ministarstvo obrane obično ne komentira operacije, ali je to učinilo jer je incident snimila kamera.

Komentara 8

IP
info_punkt
14:55 07.01.2022.

Dakle, ovdje netko debelo laže. Iz svega je očito da je ruska podmornica pratila engleski ratni brod i to tako uspješno da su mu došli do samog vučenog sonara, a da ih ovi nisu detektirali. Samo, to je sramota reći, pa su izmislili da su oni pratili rusku podmornicu. Kako može podmornica udariti u sonar broda koji nju prati, kad se taj sonar vuče za brodom. To je kao da se autom vozite iza nekoga, a odjednom on vas udari s leđa. Angloamerikanci ne znaju baš ništa reći, a ne slagat.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:53 07.01.2022.

Ja volim vodku, vodka voli mene🙃

Avatar Idler
Idler
20:17 07.01.2022.

Nemoguće je "ne vidjeti" objekt u vodi na tako maloj udaljenosti bez obzira na "mod" ! Prije bu bilo kak su se i jeni i drugi igrali lovice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije