Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTIN PARADOM POKAZAO SNAGU
Povratak na članak

Ruska je vojska jaka, ali SAD na svoju troši 10 puta više

Vojna parada u čast 75. obljetnice pobjede nad nacizmom u Moskvi ponovno je pokrenula usporedbe dviju supersila

Komentari 14

DU
Deleted user
20:40 25.06.2020.

SAD na svoju troši 10 puta više..... pa normalno da trosi kad za placu jednog americkog generala mozes platiti 10 ruskih. za jedanu americku uniformu mozes kupiti 20, koliko oni trose na proizvodnju same tehnologije i oruzja a ne koliki im je budzet vojni jer ko ce sve poplacat one silne kuhare, konobare, cistacice, struju vodu, odrzavanje 150 americkih baza po svijetu, to sve ide iz vojnog budzeta. znaci ako to sve odbijes, ne trose puno vise od rusa, mozda 3 puta, ali sigurno ne deset. nedje sam procito da jedan saraf od 10 centi dok dodje do vojske kosta 20 dollara.

VL
ZI
zinegoid
17:56 25.06.2020.

mislim da ima jedna kvaka na koju se ne računa. rusija proizvodi slična borbena sredstva za mnogo manje novca, dok ameri golema sredstva troše na infrastrukturu jer joj je vojska razasuta svuda po svijetu. moć je različita na različitim lokacijama, rusi su svugdje doma....

VL
DA
danijelrukavina4
07:56 26.06.2020.

Mislim da nam treba svojevrsno resetiranje cijelog svijeta. Kapitalizam, kao ekonomski model, čini mi se da je došao u stadij ili fazu svojevrsnog "ćor sokaka". Ne možeš politiku graditi na stalnom ekonomskom rastu, jer resursi nisu neograničeni. I to sese sada kada je ekonomija postala globalna, jasno pokazalo. Jer uslijed zgrtanja profita, kao temeljnog načela tržišne ekonomije, ova naša planeta se vrlo brzo počela "raubati" van svih granica. Možda je sada pravi čas za resetiranje jer se cijeli svijet okrenuo tržišnoj ekonomiji, pa je zapravo i cijeli svijet ušao u svojevrsni ekonomski labirint. Neki dan sam čitao na portalu "Novaja gazeta" intervju sa jednim starim pametnim čovjekom, On se u II. svjetskom ratu borio protiv nacizma u Crvenoj armiji. Bio je sudionik parade 1945. godine. Pitali su ga zašto je odbio biti danas na paradi. Ne želi više, kaže, biti postavljen kao za ukras ( nešto u smislu kao limeni vojnik ili Orašar). Ali što sam zapamtio kod njega. On je cijelu našu planetu usporedio kao jedan golemi svemirski brod koji putuje svemirom. Kako maštovit, a ujedno i duboko istinit opis. Na kojim načelima bi se stvari mogle promijeniti. Po mome mišljenju da se usvoji načelo da je ova planeta živi organizam, ili kako je gore to objasnio stari general, koji više ne želi ići na parade.

VL
HE
Hejterkojimrzisve
17:53 25.06.2020.

Dolje Trumpizam i fasizam, zivjela Rusija!

VL
DU
Deleted user
17:58 25.06.2020.

Ruska vojska je manja, ali opet ruska vojska ne vrši tiraniju nad cijelim svijetom kao američka vojska. Rusija je više regionalna sila koja vrši pritisak na neposredne susjede.

VL
DO
domolub
20:44 25.06.2020.

sve Propaganda komunisticka ko i za vrijeme Yu.kao 3 vojno najjaca sila .A mi hr ih pobijedili

VL
NE
Nepokolebljiv
18:43 25.06.2020.

Slijedom cistih brojcanih cinjenica Putin potvrduje da je BDP Rusije manji od 1/10 BDP-a Amerike. To nije sto inace Rusi publiciraju kada bi zeljeli da ih se ozbiljno primi u klub 8 najrazvijenijih zemalja svijeta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.