Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalni ribolov

Rusija zaplijenila dva sjevernokorejska broda: Jedan započeo paljbu, stražari ozlijeđeni

Ilustracija
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL
17.09.2019.
u 18:10

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je diplomatskog predstavnika Sjeverne Koreje u Moskvu zbog incidenta, objavila je novinska agencija RIA.

Ruska granična straža zaplijenila je dva sjevernokorejska broda u ruskim teritorijalnim vodama u Japanskom moru i zadržala više od 80 Sjevernokorejaca nakon što je jedan brod napao rusku graničnu patrolu, objavio je utorak lokalni medij citirajući Saveznu sigurnosnu službu Ruske Federacije (FSB).

Ruska granična patrola otkrila je dvije škune i 11 motornih brodica u ilegalnom ribolovu na istočnoj obali i zadržala prvo plovilo nakon čega je drugo započelo paljbu.

Tri ruska granična stražara ozlijeđena su u incidentu. 

"Oba plovila su zaplijenjena", citirali su lokalni mediji FSB i kasnije objavili da je zadržano više od 80 Sjevernokorejaca. 

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je diplomatskog predstavnika Sjeverne Koreje u Moskvu zbog incidenta, objavila je novinska agencija RIA. 

Oba plovila prevezena su u rusku istočnu luku Nahodku, objavila je novinska agencija Interfax.

Moskva je u srpnju optužila Sjevernu Koreju za ilegalno zadržavanje jednog ribarskog broda. Pjongjang je rekao da je posada zadržana zbog narušavanja pravila ulaska u Sjevernu Koreju. 

Komentara 3

XA
xaron
18:27 17.09.2019.

Ovo ima samo u VL. Članak je o ribaricama iz NK, zaustavljene od ruskih graničara, a na slici je ploveča nuklearna centrala Akademik Lomonosov ???

Avatar oxi
oxi
22:52 17.09.2019.

Možda ganjaše te ribarice nuklearnom centralom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije