Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna bakterija
Povratak na članak

Rusija zabranila uvoz povrća iz svih zemalja Europske unije

Povrće koje su dosad uvezli, a proizvedeno je u EU, bit će oduzeto, izvijestili su Rusi koji su još početkom ovoga tjedna zabranili uvoz povrća iz Njemačke i Španjolske

Komentari 18

IR
irani
10:20 02.06.2011.

Glory to the Slav Krastavac ... kako to gordo zvuci ! P.S. Nisam prevodio krastavac na engleski, ne zelim zbuniti .... zna se koga! ..

VL
SP
Spomenik
10:22 02.06.2011.

Znaci da Hrvatska sada ima mogucnost izvoza povrca za Rusku Federaciju,s tim da nije u EU.....Ovo ljeto bi prihodi od \"povrtlarstva\" mogli nadmasiti cak i one od \"turizma\"!!!...

VL
OB
-obrisani-
10:23 02.06.2011.

kukumari ubice haraju evropom.....pazite se....iza svakog ugla vreba,kukumar kojic keba....

VL
SA
sargu123
11:07 02.06.2011.

BRAVO Rusi ! Uostalom, sve što ima veze s EU - smrdi !

VL
OB
-obrisani-
11:41 02.06.2011.

Irani [ zhidove ] The Glory of the Slavs ce uvijek lijepo zvuciti Ti sitna zhidovska dusha pokusavas od ovog dogadjaja koji spada pod zdravstvo napraviti politiku. Dobro si sam sebi nabija plusove.

VL
OB
-obrisani-
12:40 02.06.2011.

To je njihovo pravo, prvenstveni interes svake zemlje su njeni građani a ne povrtlari u nekoj zemlji, da se u Rusiji pojavi nešto slično sigurno bi EU donjela takvu zabranu, to su i prije radili i ovaj puta je sranye u zemljama EU, dakle normalna odluka ruske vlade.

VL
CH
chemica
13:08 02.06.2011.

Svaka čast. Rusima je dojadilo čekati da EU napokon otkrije izvor zaraze. Hoće li Jacini dečki napraviti to isto? Zabraniti uvoz hrane? Ha, ha, ha. Dobra šala. Pa da pocrkavamo od gladi ili da propadnu naši jadni uvoznici svega i svačega.

VL
OB
-obrisani-
14:10 02.06.2011.

The Glory of the Slavs! Stvarno LIJEPO zvuci. Trebamo biti ponosni-Slaveni smo.

VL
OB
-obrisani-
16:49 02.06.2011.

Bravo bacuske....sto ce vam prljavstina.......prisjetimo se kravljeg ludila i kako je do njega doslo....... ha,ha napredni Britanci

VL
OB
-obrisani-
16:59 02.06.2011.

ha,ha,ha KRASTAVAC= ono sto ima kraste........ I nikome to ne smeta....Ali ih jako pece samovoz,zrakoplov ,dalekovidnica,itd,itd,itd.............. i ponose se EDUKACIJOM.......Pljuc3x

VL
TM
t_mirko
19:19 02.06.2011.

Zašto rusko ime na engleskom? Zašto Gennady Onishchenko, a ne Genadij Oniščenko?

VL
OB
-obrisani-
19:23 02.06.2011.

SZO: Zarazu izazvao mutant ešerihije koli LONDON - Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je soj ešerihije koli koji je odgovoran za smrtonosnu zarazu u Evropi sasvim nova bakterija koja nikada ranije nije vidjena. SZO je navela daa su preliminarna genetska ispitivanja pokazala da je taj soj mutant dve različite bakterije ešerihije koli i da poseduje letalne gene, čime se može objasniti zbog čega je zaraza u Evropi tako širokih razmera i opasna, prenela je agencija AP. Stručnjak SZO za ispravnost hrane Hilde Kruse je izjavila da je \"to jedinstven soj koji nikada ranije nije izolovan kod pacijenata\", dodajući da poseduje \"različite karakteristike koje ga čine zaraznijim i toksičnijim\". da li sama mutirana ili su joj malo pomogli?

VL
XA
xaron
20:36 02.06.2011.

Evo svi cekamo da se javi Vesna Pusic i demantuje vijesti o zarazi koja se siri iz EU, jer tako nesto se desava samo na Balkanu a nikako u EU. Nevjerojatno je da su \"nasi\" mediji uopce objavili ovu negativnu vijest. jer u EU sve je savrseno.

VL
Avatar babas
babas
07:55 03.06.2011.

Kada uđemo u EU ta banda će svu zatrovanu hranu plasirati u Hrvatsku. Sadaq će te krastavce uvaliti Bugarima i Rumunjima.

VL
Avatar kobra11
kobra11
11:13 03.06.2011.

********************************** EU ZATRAŽILA OD RUSIJE HITNO UKIDANJE ZABRANE UVOZA POVRĆA Evropska komisija je danas pozvala Rusiju da odmah ukine zabranu uvoza svežeg povrća iz Evropske unije, uvedenu zbog širenja smrtonosne zaraze bakterijom \"Ešerihija koli\" u Nemačkoj. Kako se navodi u u saopštenju, Evropska komisija je popodne uložila prigovor Ruskoj federaciji protiv zabrane koju je Rusija jutros uvela na uvoz povrća iz EU i zatražila je hitno ukidanje te mere, preneo je Rojters. Komisija je dodala da su predstavnici komesara EU za zdravstvo, Džona Dalija, poslali pismo ruskim vlastima, u kojima su izneli zabrinutost povodom uvođenja mere. ....... Ako nece da li ce da bombardujete Rusiju? :-)))

VL
Avatar kobra11
kobra11
11:14 03.06.2011.

DETALJNO PRANJE NAUČNICI, još nemoćni da otkriju uzrok zaraze mutiranom ešerihijom koli, samo preporučuju povećan stepen higijene. Poručuju da se detaljno peru - ruke, escajg, voće i povrće.

VL
Avatar kobra11
kobra11
11:16 03.06.2011.

među evropskim zemljama izbio je trgovinski rat zbog, kako se ispostavilo lažnih, optužbi da je glavni izvor zaraze, najviše proširene u Nemačkoj, španski krastavac. Iako je sa španskog krastavca skinuta sumnja cela stvar otišla je predaleko da bi mogla da zaustavi strah koji se iz zapadnoevropskih zemalja, uvećavajući se poput kotrljajuće grudve snega, prostro sve do Rusije. Najpre su španski krastavci, ali i salata, paradajz, pa i tikvice, “proterani” sa trpeza Nemačke, Holandije, Švedske, Francuske, Austrije, Belgije... da bi finalni udarac salatama zadala Moskva. Rusija je, naime, ne samo zabranila uvoz sveg svežeg povrća iz Evropske unije zbog ešerihije koli, već i povukla proizvode iz EU sa tržišta. Evropska unija je reagovala ljutito tvrdeći da je ruska reakcija “preterana”. Moskva, međutim, poručuje:

VL
OB
-obrisani-
11:20 03.06.2011.

Bravo RUSI. Razvijajte svoju poljoprivredu i hranite svoj narod. Ovo s uvozom je i bez zaraze postalo DEGUTANTNO. K vragu i provizije, a seljaci drze ruke u dzepovima i po poljima raste korov.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.