Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protive se sili

Rusija upozorava Zapad da neće dopustiti vojnu intervenciju u Siriji

prosvjed sirijaca (1)
Robert Anić/PIXSELL
18.01.2012.
u 13:10

– Ako netko želi upotrijebiti silu pod svaku cijenu, neka to učini na vlastitu inicijativu – poručio je ruski ministar vanjskih poslova

Rusija će zaustaviti svaki pokušaj Zapada da osigura podršku UN-a za upotrebu sile protiv Sirije, obznanio je ruski ministar vanjskih poslova. Sergej Lavrov tvrdi da je glavni cilj ruskog nacrta UN-ove rezolucije Vijeća sigurnosti, koji je u ponedjeljak kolao među članovima Vijeća, eksplicitno pokazati da ništa ne može opravdati miješanje stranih vojnih snaga, prenosi Guardian. Zapadnjački diplomati smatraju da nacrtom nije riješen njihov zahtjev za strogu osudu Bashara Assada zbog kažnjavanja civila, zbog čega je više od 5000 Sirijaca ubijeno.

Vijeće sigurnosti nije se uspjelo dogovoriti o sadržaju rezolucije još otkako su se u ožujku prošle godine Assadove snage sukobile s prosvjednicima, a glavni su protivnici vojne intervencije Rusija i Kina. U listopadu su izglasali nacrt zapadnoeuropske rezolucije, koju podupire SAD, kojom su osudili napade Assadovih snaga i zaprijetili sankcijama.

– Ako netko želi upotrijebiti silu pod svaku cijenu, teško ćemo ih zaustaviti da to i učine, ali neka to učine na vlastitu inicijativu jer neće dobiti odobrenje UN-ova Vijeća sigurnosti – kazao je Lavrov. Dodao je i da Rusija ne smatra potrebnim objašnjavati ili opravdavati sumnje, a upravo ruski brodovi dostavljaju municiju Siriji unatoč europskom oružanom embargu.

Komentara 99

OB
-obrisani-
19:51 18.01.2012.

Iran\'s Al Qods cells for Saudi Arabia, Turkey, Kuwait to hit oil and US targets

OB
-obrisani-
23:19 18.01.2012.

pa boljševici...

OB
-obrisani-
13:55 18.01.2012.

djoka-kaj si jos ne pozabiv ti srbin kak su vam amerikanci slali milijunske besplatne pakete \"vazduhom\" hihihihihihi-krujzlera i tomovhaka hihihhihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije