Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDAM SATI

Rusija tvrdi da su njezini bombarderi patrolirali nad Japanskim morem

Air show povodom 70. godišnjice osnivanja Kineske narodnooslobodila?ke vojske
Foto: Lin Hong
1/3
23.08.2022.
u 14:26

Rusija ne priznaje južnokorejski ADIZ. Kina tvrdi da to područje nije ničiji zračni prostor i da bi sve zemlje trebale uživati ​​slobodu kretanja na njemu.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su dva ruska strateška bombardera patrolirala iznad neutralnih voda Japanskog mora, izvijestile su ruske novinske agencije, dok je Južna Koreja priopćila da su bombarderi u utorak ušli u zonu identifikacije protuzračne obrane.

Letovi su trajali oko sedam sati, a ruske zrakoplove pratili su južnokorejski F-16 u nekim fazama rute, objavili su ruski mediji pozivajući se na ministarstvo. 

Južnokorejska vojska priopćila je da su ruski borbeni zrakoplovi ušli u njezinu zonu identifikacije protuzračne obrane (ADIZ) pa je poduzela uobičajene taktičke mjere. Nisu to pojasnili. 

Ruski i kineski ratni zrakoplovi često su ulazili u tu zonu posljednjih godina u jeku proturječnih tvrdnji o različitim zonama.

Za razliku od zračnog prostora, ADIZ uglavnom predstavlja područje u kojem zemlje mogu jednostrano zahtijevati da strani zrakoplovi poduzmu posebne korake kako bi se identificirali. 

Rusija ne priznaje južnokorejski ADIZ. Kina tvrdi da to područje nije ničiji zračni prostor i da bi sve zemlje trebale uživati ​​slobodu kretanja na njemu.

VIDEO: Ukrajinski vojnici zadržavaju optimizam šest mjeseci nakon ruske invazije: 'Pomirili smo se s tim da će rat još potrajati pa se pripremamo za zimu'

 

Komentara 4

HO
homofobic
14:45 23.08.2022.

U danasnje vrijeme kada avioni lete silno brzo, kada se mornaricka plovila krecu vodom brzo kao auti na kopnu 12 nautickih milja daje premalo vremena za reakcije u podrucjima svijeta gdje je oruzani sukob lako moguci i drzave koje ne zele incidente ishitrene reakcije traze avione i plovila da u odredenim zonama koriste transpondere za identifikaciju. Kada netko to ignorira onda je potrebno provokatora identificirati vizuelno saljuci zracnu ili pomorsku vojnu patrolu koja u slucaju potrebe moze intervenirati silom. To je sve o cemu se radi u tzv zonama sigurnosne identifikacije.

PR
prokurator
22:54 23.08.2022.

pa sad nek netko kaže da "ameri provociraju".

Avatar Sidewinder
Sidewinder
21:05 23.08.2022.

Rusija... do Tokija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije