Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kombinirano oružje

Rusija razvija novo oružje: Hibridni raketno-topovski sustav sprječavat će zračne napade

96K6 Pancir-S
Twitter
01.12.2020.
u 18:27

Raketama može pogoditi mete na udaljenosti do 20 kilometara, a topovima do 5000 metara

U Rusiji će uskoro biti dovršen novi raketni kompleks kratkog dometa koji će imati sposobnost obrane od raznih zračnih napada. 

"Imat će kombinirano oružje koje će se učinkovito morati nositi sa svim vrstama zračnih meta, ali i kopnenih", rekao je Bekan Azdojev, direktor kompleksa naoružanja u okviru korporacije "Rosteh", prenosi portal Russia Beyond

Prema njegovim riječima, jedan od prvih rezultata u realizaciji ovog koncepta oružja je hibridni raketno-topovski sustav 96K6 "Pancir-S". Namijenjen je zaštiti civilnih i vojnih objekata od zračnih napada modernim sredstvima. Učinkovit je u svim meteorološkim uvjetima, bez obzira na doba dana. 

Raketama može pogoditi mete na udaljenosti do 20 kilometara, a topovima do 5000 metara.  

"Ovaj je sustav dokazao svoje borbene sposobnosti u stvarnim situacijama na teritoriju Sirije. Primjena u borbi nam da pružila neprocjenjivo iskustvo koje nam pomaže u daljnjem razvoju", rekao je Azdojev. 

Ključne riječi

Komentara 21

AB
abfotokeramika
19:16 01.12.2020.

Sistem se samo ussvršava. I prije je bio dobar ali nove ugroze tipa malih ciljeva, dronova, mini dronova i sl. traži usavršavanje radara, optickih senzora i raketa i zaštite.

MA
Maxc
19:44 01.12.2020.

Razvoj naoruzanja se odigrao ogromnom brzinom Na zalost razvoj svijesti covjeka je zaostajao Sada imamo ogromnu razornu moc po cijeloj planeti Razvoj tehnologije,ingormacije i znanja omogucava laku upotrebu oruzja i sve manje mogucu kontrolu Pitanje je vremena kada ce se upotrijebiti prljava bomba ili dron u napadu terorista na primjer

MP
miroslav.petkovic.7564
21:40 01.12.2020.

Evo strucnjaka za dronove ni sparet na drva ne prave. Citam pisu o dronovin kamikazan hahaha.Pa od tog nema nista u malo savremenijoj vojsci...Pa ti dronovi idu do trista km na sat. Gledam ovdje na TV u Moskvi toje lak plijen mozes ih ometatati elektronski i promjenit im smjer.Isto kad su rusi na Krimu spustili onaj Americki dron.Drugo mogu poslati tisuce mali dronova malo veci od ptice koji ti mogu cudo napravit.Nemate pojma samo tu prdite ni sat vojske nemate..Tu pisu rusi prave oruzje za rat pa ne dolaze oni na Americke granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije