Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opovrgavaju izvješće

Rusija razorila avion kako bi dokazali oni nisu krivi za pad malezijskog MH17

avion
Foto: YouTube/RT video
1/2
14.10.2015.
u 11:51

Kako bi to dokazali, odlučili su razoriti 'umirovljeni' jumbo jet

Nakon što su rezultati nizozemske istrage jučer pokazali kako je malezijski putnički zrakoplov na letu MH17 oboren ruskim projektilom BUK ispaljenim s teritorija koje je tad bilo pod kontrolom proruskih separatista, službena Moskva se ogradila i tvrdi kako je krivac Ukrajina, javlja Independent.

Ruski proizvođač oružja Almaz-Antey odlučno opovrgava kako je avion oboren njihovom BUK bojnom glavom.

Kako bi to dokazali, odlučili su razoriti "umirovljeni" jumbo jet, a u eksperimentu se koristili BUK-ovu bojevu glavu te tvrde da su rezultati tog poteza dokazali da je raketa koja je srušila avion bila starije vrste  kakvu Rusi više ne koriste.

 – Rezultati našeg eksperimenta u suprotnosti su s izvješćem koje donose Nizozemci. Sad je jasno da je raketa koja je korištena za rušenje aviona Buk 9M38, a ne Buk 9M38M1. Jedino što ne razumijemo jer zašto su fragmenti 9M38m1 dijelovi dokaznog materijala – rekao je generalni direktor Almaz Anteya, Yan Novikov.

>> Istražitelji: Avion na letu MH17 srušen je ruskom raketom Buk

Komentara 21

TH
thekurcula
12:25 14.10.2015.

"Nakon što su rezultati nizozemske istrage jučer pokazali kako je malezijski putnički zrakoplov na letu MH17 oboren ruskim projektilom BUK ispaljenim s teritorija koje je tad bilo pod kontrolom proruskih separatista,.....Otkud vama ovo sad!?? U tom izveštaju se ne izvodi nikakav zaključak odakle je projektil ispaljen i ko ga je ispalio!

JS
JUREK SKAJNICKIN
13:18 14.10.2015.

Clanak laze. Ovaj izvjestaj nije opunomocen niti je istrazivao krivnju, nego samo uzrok (nacin) rusenja aviona. Izvjestaj uopce nije govorio o krivnji, dakle tko je ispalio raketu, nego samo donio zakljucak da je avion srusen projektilom ispaljenog iz BUK sistema.

AN
anticenzura
12:05 14.10.2015.

Putin svaki put obrise pod s njima, nije im vise dosadilo blamirati se? Kao da citav svijet nema pred ocima tko je tko i kakav je tko? Samo navlace prezir vlastitih gradjana na sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije