Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenula potraga

Rusija proglasila navodnog doušnika CIA-e nestalim. S obitelji bio na ljetovanju u Crnoj Gori

Donald Trump u CIA
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.09.2019.
u 13:40

Kremlj je potvrdio da je radio u administraciji ruskog predsjednika, ali da je dobio otkaz 2016/2017 i da nije bio visoko rangiran

Rusija je službeno proglasila da se bivši dužnosnik Kremlja koji je navodno bio doušnik CIA-e smatra nestalim i da se za njime traga, po podacima ministarstva unutarnjih poslova, objavila je danas ruska agencija RIA. Američki mediji prenijeli su da je doušnik CIA-e u ruskoj vladi izvučen iz zemlje i prebačen u SAD 2017., kazala su dva izvora za Reuters.

Dužnosnik se možda zvao Oleg Smolenkov, a nestao je sa suprugom Antoninom i troje djece dok su bili na ljetovanju u Crnoj Gori u lipnju 2017. prenio je ruski list Kommersant.

RIA je prenijela da baza podataka ministarstva unutarnjih poslova pokazuje da se Smolenkov sada smatra nestalim i da se za njime traga. Američki mediji navode da je bio doušnik CIA-e visoke razine.

Kremlj je potvrdio da je Smolenkov radio u administraciji ruskog predsjednika, ali da je dobio otkaz 2016/2017 i da nije bio visoko rangiran.

Rusija je ovaj mjesec zatražila od SAD-a putem Interpola da razjasni gdje se on nalazi nakon što su ruski mediji izvijestili da se kuća koja glasi na čovjeka koji nosi njegovo ime nalazi u Staffordu u Virginiji, nedaleko od Washingtona DC. Ondje žive mnogi bivši američki vojni dužnosnici i djelatnici FBI-ja, navodi RIA.

Rusija je smijenila dužnosnike koji su mu omogućili da pobjegne iz zemlje preko Crne Gore.

Video: Što se krije u torbi koju nosi Putinov tjelohranitelj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
14:15 23.09.2019.

i tako svakih par godina jedni drugima otkriju krtice, pa se malo zabavljamo... inače baš i nije za pohvaliti se da su ti uhvatili špijuna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije