Naslovnica Vijesti Svijet

Rusija prodala Libiji oružje u vrijednosti od 1,8 milijarde dolara

Ruski mediji tvrde da je, pored lakog oružja, riječ o borbenim zrakoplovima, tenkovima i sofisticiranom sistemu protuzračne obrane. Prodaju je objavio premijer Putin.
31. siječnja 2010. u 10:00 25 komentara 1 prikaza
Ruski premijer Vladimir Putin
Foto: Reuters

Rusija je potisala ugovor o izvozu oružja u Libiju, vrijedan 1,8 milijardi dolara. Vijest o ovom sporazumu objavio je ruski premijer Vladimir Putin. Ruski mediji tvrde da je, pored lakog oružja, riječ o borbenim zrakoplovima, tenkovima i sofisticiranom sistemu protuzračne obrane, navodi BBC.

Sporazum je sklopljen u trenutku kad Rusija nastoji dodatno poboljšati svoj već vrlo unosan izvoz oružja, koji se prošle godine povećao za 10 posto.

Istodobno, tvrtka Suhoi predstavila je novu, petu generaciju borbenog zrakoplova, za koji se dužnosnici nadaju da će pomoći Rusiji da kontrolira trećinu svjetskog tržišta vojnih zrakoplova. 

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • thevoice:

    kupovanje vojnih zrakoplova i naoruzanja ? bacen novac !preostale vojnike treba prebaciti u policiju i vojsku ugasiti , oficire ili casnike poslati u mirovinu sa 3500 kuna maksimalno i tako smanjiti troskove ove nase i tako iscijedjene i pokradene drzave ..

  • -obrisani-:

    Rusko oruzje nije nikada do sada pomoglo Arapima , pa nece ni ovaj put. Nego ce biti, kao uvijek, pretvoreno u gomilu starog zeljeza ... Inace, uposljednje vrijeme, Gadafijeva retorika u vezi Izraela je dosta pomirljiva ... On ne tvrdi, ... prikaži još! da je Izrael potrebno unistiti, nego je izjavio, da se on zalaze za jednu, zajednicku drzavu Zidova i Palestinaca ....

  • -obrisani-:

    rezz pozdrav, dugo te ne bijaše.