Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA OPREMA

Rusija potvrdila slanje raketnog sustava S-300 u Siriju

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
04.10.2016.
u 21:57

"Svima je isteklo strpljenje s Rusijom", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest

Rusko ministarstvo obrane danas je potvrdilo da je Siriji isporučen ruski protuzračni raketni sustav S-300, prenosi njemačka agencija dpa.

Izjave glasnogovornika ministarstva obrane Igora Konašenkova prenijeli su ruski državni mediji na koje se pozivaju i strane agencije.

Prema riječima Konašenkova, raketni sustav se nalazi u Siriji kako bi štitio rusku mornaričku bazu u obalnom gradu Tartusu.

U međuvremenu, u Siriji je stanje vrlo teško, a Alep se i dalje nalazi na udaru režimskih i ruskih snaga. Sjedinjene Države su izgubile strpljenje i danas suspendirale pregovore s Rusijom o prekidu vatre, pošto se raspalo primirje dogovoreno 9. rujna.

"Svima je isteklo strpljenje s Rusijom", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest

"Rusija nije poštovala obveze koje je preuzela", napose u humanitarnim pitanjima i nije "bila sposobna osigurati" da sirijski režim prekine bombardiranja što je bilo predviđeno rusko-američkim sporazumom od 9. rujna. 

"Naprotiv, Rusija i sirijski režim odabrali su nastaviti vojnim putem", navodi State Department u priopćenju, optužujući Rusiju i druge sirijske saveznice da pojačavaju napade na civilna područja.

>> Rusi ubili 5500 pobunjenika i islamista te 3800 civila u 365 dana rata

Komentara 15

DU
dukidudoje
22:21 04.10.2016.

samo se nadam da nece biti rata sa rusijom zbog arapa,i rusi imaju prava da teroriziraju za interese nafte,to sto bombardiraju bolnice to spada u rusko-srpsku doktrinu rata...znate u vojsci Jna koja i jeste bila po ruskoj doktrini strategija vojskeske je bila unisti neprijatelja i njogovu tehniku i ono materijalno, dakle unisti...a zapad ima drugaciju strategiju, koja kaze primoravaj neprijatelja da promjeni svoju ideologiju

DU
dukidudoje
23:27 04.10.2016.

izmedju zapada i rusije je po mom misljenju u prednosti onaj koji baci prvu nuklearku, mada ne vjerujem da to smiju uraditi rusi, zapad je u tome u prednosti sto imaju Nato,i plan churchila od prije znamo,no ne znam dali bi rusija tada mogla da odgovori

RM
rmd3
22:00 04.10.2016.

Američka propaganda.Amer je jedini terorista na ovom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije