Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA VJEŽBA

Rusija poslala 10 ratnih brodova u Crno more: Ukrajina i zapadne zemlje zabrinute

Pixsell/Ilustracija
08.04.2021.
u 12:10

Ruska Crnomorska flota bazirana je na Krimu, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u četvrtak da šalje više od 10 ratnih brodova, uključujući čamce za iskrcavanje, iz Kaspijskog u Crno more kako bi sudjelovali u vojnim vježbama, prenio je Interfax.

Zapad i Ukrajina izrazili su zabrinutost zbog gomilanja ruskih vojnih snaga kod Ukrajine.

Moskva tvrdi da će vojne snage ostati ondje dok god bude smatrala da je to potrebno i da nisu prijetnja. U utorak je objavila da počinje planiranu provjeru borbene pripravnosti svojih snaga koja će uključivati više od 4000 vježbi ovaj mjesec.

"U sklopu zimske obuke, više od 10 amfibijskih i topničkih čamaca i brodova južnog vojnog krila provode međuflotni prijelaz iz Kaspijskog u Crno more", objavilo je rusko ministarstvo, dodajući da će brodovi sudjelovati u vojnim vježbama

Ruska Crnomorska flota bazirana je na Krimu, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
12:23 08.04.2021.

A zasto su zapadne drzave zabrinute za gomilanje Ruske vojske,na Ruskom teritoriju,zasto se europa ne zabrine,zasto se americke vojne sile,gomilaju u Iraku,Afganistanu,Tajvanu,J.Koreji......

MP
miroslav.petkovic.7564
12:21 08.04.2021.

Sve mirise na rat ali ipak se nadam da nece di njeg doc...Rusija je podigla sve rodove vojske od zapadni granica do pacifika...Nevjerovatno koja vojna tehnika naj novije naoruzanje.. Nesretni ukrainci usto ih uvalise da nisu rusili legalno izabranu vlast nista se ovo nebi desilo.Danas bi imali Krim medutim oni Rusima htjeli dovest Amere na Krim ..A ukraina postala africka drzava nekad bogata zemlja..Mislim da Rusi sigurno nece naoadat rekli su ako bi Ameri poski onda je gorivo.Kazu proce i pobjec kao u Gruziji dat se petan vjetra.

GA
gale1970
06:39 10.04.2021.

Krim je samo vraćen pravom vlasniku. Ukrajina je samo primjer vazalske države koja se ništa ne pita u svojoj zemlji, osim oko sastava reprezentacije tu je Ševčenko glavni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije