Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštećena lučka infrastruktura

Rusija ponovno napala dronovima i projektilima: Krhotine ozlijedile 11 osoba

Aftermath of a Russian missile strike in Kyiv
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS, ilustracija
1/3
14.12.2023.
u 08:33

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće, a iz Rusije nije bilo komentara o tome

Rusija je tijekom noći lansirala 42 drona i šest projektila na Ukrajinu, a ukrajinska protuzračna obrana uništila je 41 dron, no krhotine su oštetile zgrade i ozlijedile više ljudi u južnim regijama, objavila je ukrajinska vojska u četvrtak.

"Branitelji neba uspjeli su srušiti 41 od ukupno 42 napadačka drona Šehida 136/131. Velika većina srušena je u regiji Odesi", rekle su zračne snage na Telegramu.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće, a iz Rusije nije bilo komentara o tome. Sličan ruski napad noć ranije ciljao je glavni grad Ukrajine Kijev.

Ukrajinska vojska rekla je da je od krhotina srušenih dronova ozlijeđeno 11 ljudi, od njih 3 djece te da je oštećeno više od deset zgrada. Vojska je rekla da je Rusija napala lučku infrastrukturu u dunavskoj regiji te da su krhotine oštetile dva skladišta žitarica.

GALERIJA Zračni napadi u Ukrajini

Aftermath of a Russian missile strike in Kyiv
1/18
Ključne riječi

Komentara 7

KR
Krug
18:48 14.12.2023.

Sad će Krim biti siguran tjedan dana od napada dronova, a možda čak i više jer koliko vidimo više nitko ne daje pare za Zelenskog, a skladišta oružja prazna.

SE
Serengeti
10:06 14.12.2023.

U jučerašnjem napadima Rusija tvrdi da je uništila lučku infrastrukturu iz koje je napadan Krim proteklih dana uključujući skladišta žita u kojima su bili između ostalog pohranjeni pomorski dronovi.

T7
Toro. 71
12:14 14.12.2023.

Oborena 43 od poslati 42! Slava ukrainskom PZO!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije