Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvale se brodovima

Rusija pokazala pomorsku moć na Mediteranu kao u doba Sovjetskog saveza

ruski brod
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.01.2016.
u 08:53

Rusija je pokazala svoju pomorsku moć na Sredozemlju pozvavši novinare na krstarenje sirijskom obalom svojim razaračem Kulakovom te raketnom krstaricom Varyag

Rusija je pokazala svoju pomorsku moć na Sredozemlju pozvavši novinare na krstarenje sirijskom obalom svojim razaračem Kulakovom te raketnom krstaricom Varyag

Svoju vojnu snagu Rusija je odlučila pokazati netom prije razgovora sa sirijskom vladom koji će se održati u Genevi idući tjedan, a s kojima će se pokušati uspostaviti politički dogovor za Siriju, piše Guardian

Otkad je započela s bombardiranjem meta u Siriji, ruski ratni zrakoplovi letjeli su u više od 5.700 misija kako bi poduprijeli sirijsku vladu. 

Ratni brodovi, koji nad Sirijom bdiju s obale, oživjeli su praksu iz doba Sovjetskog saveza kada su ratni brodovi uvijek nadzirali Mediteran. 

Krstarica Varyag zaplovila je iz svoje luke na Tihom oceanu, dok je viceadmiral Kulakov u Siriju stigao iz baze Severomorsk na poluotoku Kola.

Krstarica na sebi nosi protubrodske projektile i moćni zračni obrambeni sustav koji koriste za zaštitu borbenih aviona i zrakoplovne baze. 

Razarač je pak naoružan s protubrodskim krstarećim raketama, torpedima te protuzrakoplovnim oružjem, no njegova glavna misija je lov neprijateljskih podmornica

>> Ruski ratni brod 'otjerao' turski brod koji je ometao prijevoz naftnih platformi

Komentara 47

DU
Deleted user
13:15 22.01.2016.

hvale se, pa neka se hvale imaju se cime hvaliti, sto se hrvatska ne hvali, a da, hrvatistan se hvali americkim brodovima I premijerom koji ne govori jezikom drzave ciji je premijer, ustvari govori, ali ko onaj policajac iz one serije alo, alo. "a dosla ici sutra", ahahaaaa

RA
ranko75
13:41 22.01.2016.

Lijepo ste se skupili ti, homofob i alfaman, vec vas je dovoljno da vam na Vrapce daju odvojenu sobu, i tamo mozete formirati savjet za mudre ideje u vanjskoj politici prema Rusiji.

Avatar superhik74
superhik74
14:57 22.01.2016.

Ma sto mi to govorite, a ja mislio da je Rusija propala pod "sankcijama" a oni pokazuju pomorsku moc, u nepuna 4 mjeseca razbucali ISIL, izgradili 12 stadiona za svjetsko nogometno prvenstvo, izgradili novi kozmodrom Vostochny, imaju svoj globalni navigacijskii system GLONASS, grade most prema Krimu, napravili dva nova putnicka aviona Su-100 Superjet I MS-21, lovac presretac 5 generacije Su-50, robotizirani tenk T-14 Armata itd. I sve to unatoc "kolapsu Rublja" I "zaostalosti" s obzirom da jedino sto imaju je nafta I plin. Pa kako to ? Zbunjen sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije