Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANKCIJE
Povratak na članak

Rusija planira zabranu uvoza hrane sa Zapada produljiti do kraja 2017.

Peticija predsjedniku bit će pripremljena, rekao je premijer Dmitrij Medvedev

Komentari 30

Avatar superhik74
superhik74
16:35 27.05.2016.

Sve vise i vise mirise (smrdi) na pripreme za novi rat. Ovaj bi mogao biti i konacni za planet zemlju ali s obzirom koliko smo tupi to i zasluzujemo. Jedino mi je zao zivotinja koje ce niti krive niti duzne nestati zajedno s nama.

VL
DU
Deleted user
16:47 27.05.2016.

Europa skvići pod sankcijama kao i Rusija samo nas naši takozvani slobodni novinari o tome ne izvještavaju. Isto tako nam ne govore kako su u Francuskoj seljaci gnojivom zalili zgradu lokalne vlade. To je bio lijep prizor dok policija čuvala prilaze zgradi odjednom sa velikim pumpama seljak iz svog traktora je zalio cijelu zgradu sa gnojivom

VL
Avatar nekakav
nekakav
18:57 27.05.2016.

tupi europljani ne kuže da je ovo kuhinja amerikanaca. rusija će ovo iskoristiti za jačanje svoje industrije i poljoprivrede. zahvaljujući našim medijima, mi ne znam oda se u rusiji svaki tjedan otvori jako puno tvornica, koje proizvode nešto što sese prije uvozilo. nekako vam su promaknule vijesti o ogromnom uvozi junica u rusiju... gradi se par gigantskih farmi svinja. a vi sanjajte pomoć unije domaćim proizvođačima mandarina... da, to će nas spasiti. pa tšo se niste rusiji priključili, a ne uniji? jadna je naša zemlja, kao i ostatak istočne europe. najveći izvoz i jedini profitabilan im je rusija. pitajte estonce, litvance, kako uživaju u izvozu ribe.... ili kako im glavne luke se hoće pretrgnuti od silnog posla nakon odlaska ruskih poduzeća. hehe, pojma nemate da unija štampa tolke eure bez pokrića da bi prikrila strahovitu rupu. što u glavama, što u novčaniku. njemačka, glavna sila eu-a, ostaje bez velikih stranih narudžbi. mislim, rh, portugal, irska, baš i nisu neki partneri... al eto, jedan siemens javno prigovara sankcijama, jer radi njih njegove poslove sa željeznicama u rusiji uzimaju kinezi, indijci... a posebno veseli suradnja sa amerikancima, koji su prošli mjesec otvorili tvornicu helikoptera u rusiji. a nama prodajete priče o skoro pa gotovom ratu sa rusima! možda je zato engleska od rusa uvezla dvaput više plina nego ranije... samo ne smanji ovisnost...

VL
Avatar Abcd....
Abcd....
17:22 27.05.2016.

GMO i Monsanto hrana ne treba nikome. Nasi najbolji susjedi i prijatelji Madjari su spalili sva polja kukuruza koja su GMO.

VL
ST
stomugromova
08:12 28.05.2016.

Ne treba EU nikakav trojanski okupatorski sporazum TTIP ,kojeg su pisali korporativni psihopati iz SAD.Jasno je da je to okupacija i uništenje nacionalnih država.Rusija je prirodni partner Europe koji čini političku i gospodarski jedinstven prostor.Tako je trebalo biti i u prvoj polovici 20st. kad se proeuropska carska Rusija bližila ka Europi.No onda su kazarski židovi napravili boljševičku revoluciju ,pobili carsku obitelj i opljačkali blago te stvorili Sovjetski Savez.Ta je reetardirana zajednica nanijela veliku štetu i gubitke za sve narode,a na kraju je i propao jer sve što kazari stvore mora propasti.Tako će i USA propasti jer je običnom puku dosta tog fašizma,koji je i njih opljačkao i osiromašio.Za to vrijeme bagra živi od štampanja novca bez pokrića,ali niti to neće još dugo.

VL
ST
stomugromova
08:02 28.05.2016.

Rusija će imati veliku dobit od sankcija jer već sada radi na ojačanju vlastite poljoprivrede i industrije.Kad se sankcije jednom dignu,bit će puno kiselih lica jer ono što su donedavno izvozili u Rusiju više neće biti potrebno.Države EU će trpitii ogromne štete radi američkog korporativnog fašizma ,koji je najveća prijetnja svjetskom miru.

VL
SA
sampras
20:47 27.05.2016.

europskim građanima je u interesu mir i suradnja s Rusijom a odnarođeni i nekontrolirani europski politički vrh čini sve da to upropasti. velika igranka malobrojnih siledžija. bude li rata radije bi tukao po Bruxellesu nego po Voronježu (kao da bi Zapad uopće i stigao do Voronježa).

VL
DO
Donald
02:54 28.05.2016.

Neka samo produlje zabranu uvoza sa zapada, i time maltretiraju vlastito stanovništvo. Sve su to samo propagandne floskule za malu djecu, a pogotovo one o jačanju ruske ekonomije kroz te sankcije. Bajke o uspješnoj ruskoj ekonomiji poznate su još iz sovjetskih vremena, a sada su isto tako puka propaganda kao i onda. Ruska ekonomija je u rasulu, jer su im prihodi od izvoza nafte i plina padom cijena drastično pali , a to je sve što mogu konkurentno ponuditi na svjetskim tržištima, osim oružja. A sa time se urušava i ruska ekonomija, bankarstvo, itd, a onda naravno i životni standard stanovnika. Sankcije EU su pored toga vrlo efektivne, a zapadnoeuropsku ekonomiju pogađaju tek marginalno. Zato Putin u zadnje vrijeme opet i pokušava ponovno približiti se zapadu, na primjer posjetama Sloveniji i Grčkoj. Sav taj ruski vojni cirkus, koji viđamo u zadnje vrijeme , neuspješni je pokušaj da se prikrije fakat da ruska ekonomija svakim danom sve dublje tone. Putin se osvajanjima u Ukraini grdno zeznuo, misleći da će stvar brzo na zapadu pasti u zaborav, no to se nije dogodilo, i neće se dogoditi. Prije ili kasnije Rusija će se morati povući sa osvojenog teritorija, ako ne želi ekonomski natrag u kameno doba. Tu im sve njihove rakete neće ništa koristiti. A Europa i Amerika mogu mirno čekati, da sankcije protiv Rusije i dalje djeluju, jer vrijeme radi protiv Putina i Rusa. Naravno silom prilika Rusi se mogu brisati umjesto uvoznim WC-papirom i vlastitim prstima, no dvojim da u tome uživaju.

VL
YE
yelloman
08:51 28.05.2016.

Rusoljupci se i dalje tješe i lažu po portalima da sankcije jačaju Rusiju,dok putinov potrčko Medvevev neki dan gladnim okupljenim penzionerima koji mole za povećanje penzije od mizernih 100 dolara hladno kaže da novaca nema. Medvedev’s Awkward Crimea Moment: ‘There’ss Just No Money. But You Take Care!’

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.