Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moskva iznenadila

Rusija očekuje Assadov pad, Hrvatska priznala opoziciju

sirija (1)
Reuters/PIXSELL
13.12.2012.
u 22:30

Smatramo koaliciju legitimnim predstavnikom sirijskog naroda, tekst je sa sastanka u Maroku na kojem je nazočio N. Mimica.

“Hrvatska smatra koaliciju legitimnim predstavnikom sirijskog naroda.” Rečenica je to kojom je Hrvatska u srijedu poslijepodne priznala sirijsku opoziciju, potvrdili su iz MVP-a. Dogodilo se to na sastanku Prijatelja Sirije, skupine od stotinjak zemalja, održane u marokanskom gradu Marrakeshu, a Hrvatsku je zastupao potpredsjednik Vlade Neven Mimica.

Taj potez dolazi dan nakon što je američki predsjednik Barack Obama priznao sirijsku opoziciju, no oporbene snage dobile su neočekivan mig dosad najtvrđeg saveznika predsjednika i režima Bashara al-Assada. Zamjenik šefa ruske diplomacije Mihail Bogdanov ocijenio je da sirijski predsjednik Al-Assad sve više gubi kontrolu nad svojom zemljom te da bi opozicija mogla odnijeti pobjedu u građanskom ratu u Siriji. Iako Bogdanov nije nijednom riječju spomenuo ili dao naslutiti da bi Moskva, koja pomaže režimu sirijskog predsjednika, mogla svoje stavove približiti onima zapadnih zemalja, njegova ocjena mogla bi značiti da se Rusija sprema za neizbježan poraz sirijskog predsjednika, ocjenjuju analitičari.

>>\'Moguća je pobjeda opozicije u Siriji, cijena za to je neprihvatljiva\'

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
08:39 14.12.2012.

Dobar Potez HRVATSKE najbolji dosad,ehehehh

RE
@rea
12:43 14.12.2012.

Nisu Rusi popustili porad humanosti već da zaštite mlrd investicija. Vide da Assad gubi pa se prestrojavaju, traže saveznike u budućoj vlasti.

Avatar El Indio
El Indio
07:44 14.12.2012.

13.12.2012. u 23:43h beliangeo je napisao/la: ------------------------------------------------------------------ Sad kad i Moskva prizna Beograd ce odma iza nje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije