Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proturaketna obrana

Rusija kaže da SAD odbija razgovor o raketnom štitu

Raketa SpaceX lansirana je u svemir
Foto: Reuters
05.06.2016.
u 15:40

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošli je tjedan upozorio Rumunjsku i Poljsku da bi se mogli naći na ciljniku ruskih raketa jer su na svom teritoriju razmjestili elemente proturaketnog štita, što Moskva vidi kao prijetnju svojoj sigurnosti.

SAD je odbio ponudu Rusije za raspravom o američkom programu proturaketne obrane, potvrdio je u nedjelju zamjenik ruskog ministra obrane Anatolij Antonov, nazvavši tu inicijativu "jako opasnom".

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošli je tjedan upozorio Rumunjsku i Poljsku da bi se mogli naći na ciljniku ruskih raketa jer su na svom teritoriju razmjestili elemente proturaketnog štita, što Moskva vidi kao prijetnju svojoj sigurnosti.

Govoreći na forumu u Singapuru, Antonov je kazao da taj projekt stvara probleme i Rusiji i Kini, podsjetivši da je Moskva u više navrata pozvala Washington da još jednom razmisli o svojim nakanama.

"Puno puta smo im ponudili suradnju i pronašli načine za rješavanje situacije (...) ali nismo ih uspjeli uvjeriti da nastave dijalog o tom pitanju", kazao je Antonov, dodavši da, "kako on to vidi, njima sada nije najbolji trenutak za održavanje konzultacija".

Po njegovim riječima, "vrlo je opasno kada jedna država svoju sigurnost gradi na uštrb sigurnosti drugih država".

>>Poljska zbog straha od Rusije naoružava 35 tisuća civila

>>Juncker otkrio što je u nekoliko navrata rekao Putinu: Ovo je uvjet za ukidanje sankcija Rusiji

Komentara 40

Avatar Hrvatina_Nikola_Tesla
Hrvatina_Nikola_Tesla
10:12 06.06.2016.

Rusi su fašisti.

Avatar mason
mason
18:40 05.06.2016.

Rusi su izgleda izgubili kalendar. Poljska i Rumunija nisu vise njihove kolonije da rade sto Im Rusi kazu. Te zemlje su trazile stit i America im dala.

ST
stomugromova
19:37 05.06.2016.

Tko će nas spasiti od judeofašističkih luđaka ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije