Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Putin

'Rusija je spremna zračnim udarima poduprijeti sirijsku oporbu u borbi protiv ISIL-a'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/ PIXSELL
16.11.2015.
u 16:51

"Mogu potvrditi da smo uspostavili kontakte sa... sirijskom oporbom na terenu koja je od nas zatražila zračne udare", izjavio je Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da je Rusija spremna zračnim udarima poduprijeti sirijsku oporbu u borbi protiv Islamske države (IS).

– Mogu potvrditi da smo uspostavili kontakte sa sirijskom oporbom na terenu koja je od nas zatražila zračne udare – izjavio je Putin na marginama summita G20 u Antaliji.  Dodao je da su izvori financiranja ekstremista IS-a u 40 država od kojih je nekoliko članica G20. 

Te zemlje, koje nije otkrio, moraju učiniti više za sprečavanje takvog financiranja kao i prodaje nafte ISIL-a, rekao je Putin novinarima u Turskoj. Istaknuo je da je borba protiv Islamske države važnija od političkih reformi u Siriji.

Putin je rekao i da je Moskva spremna ako zapadni partneri smatraju da je došlo vrijeme za poboljšanje odnosa s Rusijom. Istaknuo je da je summit pokazao kako jedino zajedničke akcije mogu biti učinkovite u borbi protiv terorizma.

>> NATO ide na Islamsku državu?

>> Hollande u obraćanju kongresu: Francuska je u ratu!

Komentara 18

Avatar superhik74
superhik74
18:33 16.11.2015.

Istina polako izlazi na vidjelo, po to svi znamo da niti jedna tvorevina ne bi mogla opstati skoro 5 godina bez financiranja od strane drzava. S obzirom da je glavni financijer Saudijska Arabija koja je prije ovoga imala ogromne devizne rezerve (koje su se sada osusile jer rat u Siriji, Bahreinu I Jemenu nije jeftin a cijene nafte su pale) ne cudi da su ti divljaci s tisucama I tisucama Toyota kamiona koje su im isto tako pale s neba, napravili ovo sto su napravili iz ocaja jer su im Rusi razbucali njihovu igracku.

DU
Deleted user
19:38 16.11.2015.

putin je taj koji je započeo istinsku borbu protiv ISILA, bez njega bi isilovci sigurno dobili državu, a koliko vidimo više niti nema informacija u medijima o napredovanju Asadove vojske uz pomoć Rusije. Jedno bombardiranje natovih snaga i puni mediji. I mala djeca u vrtiću mogu zaključiti zbog čega je ISIL toliko ojačao, a moglo ga se uništiti u nastanku. Uskoro će poraziti ISILOVCE, a potom će Ameri izmisliti nove neprijatelje, a to su vjećni Rusi, i neprijateljstvu nema kraja.

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
20:41 16.11.2015.

Kakva oporba .Bogami ne strah da masoni ne potkupe i Putina.Nema tu oporbe samo je li to ima bradu i bjele gace udri ga.Sve redom sve je to isto .ranje samo drugo pakovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije