Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko MMF-a

Rusija je odlučila pomoći ekonomiji EU-a sa 10 milijardi $

medvedev
AFP
15.12.2011.
u 18:43

Ekonomski savjetnik Arkadij Dvorkovič naglasio je kako bi pomoć mogla biti i veća, budući je ulog koji Rusija ima u Uniji poprilično velik

Kako bi spriječili kolaps svojega najvećeg izvoznog tržišta, Rusija je namijenila Europskoj uniji, putem MMF-a, pomoć od najmanje 10 milijardi dolara, izvještava agencija AP.

Medvedev je kazao kako nije tajna da je Europska unija bitan ekonomski partner Rusije te da su zabrinuti za njezinu ekonomiju. Ekonomski savjetnik Arkadij Dvorkovič, naglasio je kako bi pomoć mogla biti i veća, budući je ulog koji Rusija ima u Uniji poprilično velik.

U Bruxellesu je održan sastanak predstavnika Europske unije i Rusije na kojem se govorilo o trgovini i ulaganjima te su, osim Medvedeva, sudjelovali i predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Ključne riječi

Komentara 50

RE
@rea
19:51 15.12.2011.

Nije Rusija humanitarni NGO, niti je ekonomski Samaritanac. U globalnom selu zvanom \"medjunarodna ekonomija\" slabljenje eura ne slabi samo Uniju, nego indirektno i Rusiju. S jedne strane, slabi kupovna moć ruskog izvoznog tržišta (pada ruski izvoz). S druge strane, kakoo je rekao Medvedev danas: \"euro predstavlja 41% ruskih deviznih rezervi, dakle, u našem je vlastitom interesu pomoći Uniji.\"

RE
@rea
19:57 15.12.2011.

Btw. Rusija sutradan potpisuje članstvo u WTO a što može samo doprinijeti daljem jačanju partnerstva EU-Rusija.

OB
-obrisani-
19:48 15.12.2011.

kukulele....sad im Rusija daje novac.....a moji Hrvati igrali na kartu da su Amerikanci i Britanci bogovi i da ce dok je svijeta oni biti u svemu the best Evo vam moj bosanski simbol za k******* kad ste tako bili glupi. Doci ce vrijeme kad cete se gurati za ici u Rusiju i vaditi iz naftalina vase slavenstvo da bi bolje proslo.....ali zapamtite, Rusi ce dati radje prednost Talijanu nego vama koji ste izdali Rusiju kad joj je bilo najteze......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije