Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor oko plina

Rusija i Ukrajina bez postignutog dogovora u Bruxellesu

plinska cijev
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.06.2014.
u 10:40

Europska komisija izvijestila da će se sve strane ponovno sastati u utorak navečer ili srijedu ujutro. Podsjetimo, ukrajinski dug premašio je 3,5 milijardi dolara, što je navelo ruskog predsjednika Putina da zaprijeti prekidom isporuke plina Ukrajini, a to bi ugrozilo i velik broj članica EU

Rusija i Ukrajina na pregovorima u Bruxellesu koji su završeni u utorak rano ujutro nisu uspjele postići dogovor oko dugotrajnog spora koji vode oko cijena prirodnog plina, javlja The Wall Street Journal.

Pregovori su bez postignutog dogovora završeni u 3 sata ujutro, što je inače rok koji je Moskva dala Kijevu da plati svoje dugove za plin, a Europska komisija, koja posreduje u pregovorima, izvijestila da će se sve  strane ponovno sastati u utorak navečer ili srijedu ujutro. 

Podsjetimo, ukrajinski dug premašio je 3,5 milijardi dolara, što je navelo ruskog predsjednika Putina da zaprijeti prekidom isporuke plina Ukrajini, a to bi ugrozilo i velik broj članica EU koje se opskrbljuju preko Ukrajine.

>> Putin ponovno prijeti smanjenjem isporuke plina Ukrajini

Komentara 12

Avatar superhik74
superhik74
14:24 10.06.2014.

Ukrajinci bi pobjegli na zapad u kapitalizam od mrskih Rusa ali da im s istoka oni i dalje salju besplatan plin na temelju starog "komunistickog bratstva". Vrlo interesantna logika, koje ima i na ovim prostorima. Dobro dosli na "zapad" gospodoo Ukrajinci, sada treba odrijesiti novcanik. Na zalost Ukrajina je jedna od dvije (Bjelorusija) bivse clanice SSSR-a koja se nakon raspada te imperije nije transformirala i prilagodila novim vremenima. Rusija je prosla svoju katarzu 90-tih godina dok je Ukrajina tek sada prolazi.

PL
@ploto@
11:32 10.06.2014.

dokazano.istinito - Tebi je dobro poznato da je Ukrajina okupirana od CIA i SAD.Oni vode ukrajinsku vanjsku politiku,a uskoro će i unutarnju jer treba ukrajinske resurse oplindrati čim prije.Zlatne rezerve su već prebacili u SAD. Sve dokazano i istinito !!

AA
aabbcc
11:03 10.06.2014.

Sami su krivi sto daju robu na veresiju. Gdje to ima za Zapadu ? Tu se prvo zavrne ventil pa poslije razgovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije