Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usprkos nemirima

Rusija i Kina prihvatile rezoluciju UN-a, promatrači idu u Siriju

sirija
Reuters/Pixsell
Autori: Ivan Halar, tri/VLM
14.04.2012.
u 10:40

Grupa od 30 promatrača odmah je nakon prihvaćanja rezolucije poslana u Siriju dok je kranji cilj poslati oko 250 promatrača.

Vijeće sigurnosti UN-a prihvatilo je danas rezoluciju po kojoj je dopušteno razmještanje mirovnih promatrača po Siriji, prenosi BBC. Ovaj put su rezoluciju odobrile Rusija i Kina pa je tako rezolucija prihvaćena jednoglasno.

Grupa od 30 promatrača odmah je nakon prihvaćanja rezolucije poslana u Siriju dok je kranji cilj poslati oko 250 promatrača no za to se trebaju osigurati određene sigurnosne mjere koje zahtjeva Vijeće.

Primirje u Siriji prekinuto, ponovno je granatiran Homs

Sirijski snage granatirale su tijekom noći i u subotu ujutro dvije središnje četvrti u razrušenom gradu Homsu, tvrde ativisti za ljudska prava, javlja Reuters.

Na taj je način prvi put prekinuto primirje dogovoreno u četvrtak.

- Bilo je granatiranja sinoć u starom dijelu grada, u Jouret al-Shiyahu i al-Qaradisu. Čuli smo i kako je u posljednjih sat vremena palo osam granata, kazao je jutros aktivist Karm Abu Rabea.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je kako je u granatiranju tijekom noći ranjeno nekoliko ljudi. U gradu Daraai navodno je ozlijeđeno najmanje 20 ljudi, a petero su uhitili.

Komentara 14

GR
grah
11:49 14.04.2012.

tko je granatirao homs? sirijske snage? budite malo određeniji. vojska ili pobunjenici? namjerno okolišate ili? inače, moglo je se pretpostaviti da će ovi napasti kad se vojska povuče.

OB
-obrisani-
11:54 14.04.2012.

Prekinite vise prenositi huskacku propagandu i lazi , ovo nisu napravili sirijski legitimni vojnici vec teroristi ! Zasto se objavljuju bljuvotine koje nisu naslonjene na istinske cinjenice i za koje namate nikakve dokaze ??? Aktivisti za ljudska prava ??? hahhahaa I ja sam aktivist za ljudska prava i tvrdim da su teroristi naoruzani zapadom prekinuli primirje ovim teroristickim cinom na tlu Sirije !!!

OB
-obrisani-
11:58 14.04.2012.

I Carl Bildt je tvrdio da je Milosevic dobar decko !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije