Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Mobtel
Povratak na članak

Rusija dala azil i srbijanskom milijunašu Bogoljubu Kariću

Braća Bogoljub i Sreten Karić u veljači 2008. odlučili su krenuti stopama Mirjane Marković i njezina sina Marka Miloševića te zatražiti azil od ruskih vlasti.

Komentari 22

OB
-obrisani-
23:17 26.07.2010.

urugvaj ~ pa sto to ovi tvoji Rusi \"radu\" ? Da je ostao pijani Boris na vlasti ne bi toga bilo...

VL
OB
-obrisani-
14:52 26.07.2010.

streptomicin, aaaaa, zaboravio si da je Clinton iskeširao dva milijuna dolara za kćerino vjenčanje te da je na njezin zahtjev smršavio.

VL
MA
MagicSerb
10:12 26.07.2010.

Nek\' tam\' i ostane zauvek.

VL
FE
Fedele
10:14 26.07.2010.

Karićev slučaj potpuno je različit od onoga koji se odnosi na Miloševićku i njezinoga sina Marka. Ne ulazeći u priču o tih četerdeset milijuna eura, činjenica je da je Bogoljub Karić doista bio politički progonjen od srbijanskih vlasti. Iza Mirjane i Marka vuku se brojne priče o ubojstvima i umješanosti u neoprostive zločine. Razlika izmedju ta dva slučaja je velika.

VL
VU
vucko
11:01 26.07.2010.

Niko se nije sjetio da je u Rusiji i bivsi general Veljko Kadijevic,pa tamo, koliko ih ima jos nekoliko koji bi mogli osnovati \"vladu u sijeni \".Slijedeci kandidat bit ce sigurno i Vojislav Seselj !

VL
MM
Mladen Miletić
11:17 26.07.2010.

To što može Bosna i Hrvatska zašto nebi i Rusija ? – Teško se boravak Karića u Rusiji može nazvati skrivanjem. Oni tamo uživaju svu zaštitu i neometano vode svoje poslove .. Teško se može odlazak Glavaša nazvati bjegom uu Bosnu kada suga pustili da si heroj gradi vilu i nesmetano se brani od pravosuđa međunarodno jako priznate Hrvatske ...

VL
DU
Deleted user
11:20 26.07.2010.

Bože, pravde! - tako glasi srbijanska himna, zar ne? I eno BOG(oljub) kupuje na kiosku \"Pravde\", moskovsko izdanje...

VL
AC
<acide>
12:13 26.07.2010.

Najbolja utočišta za Srpske kriminalce su Hrvatska i Rusija, s jednom razlikom što je Hrvatska dokazani Srpski neprijatelj a ipak će isporučivati krimose Srbiji, a sa druge strane je Rusija navodno najveći Srpski \" prijatelj \" koji redovno s vremena na vreme Srbiji zavlači cajper time što pruža utočište najvećim Srpskim prevarantima raznoraznih profila, a ujedno i otuđuje najveće Srpske firme za bedne pare. Postoji jaka struja u Srbiji koja bi i dupe dala Rusiji da može i to smatra najvećim Srpskim patriotizmom, a svako Srpsko približavanje Americi i Evropi najvećom izdajom tako da će stanje *ebe lud zbunjenog da potraje bogami još dugo !

VL
TU
tunjavko
12:25 26.07.2010.

Od 2003 u Rusiji se krije i Mladic (dok ga Srbi traze po sumama i gorama), Ameri to znaju ali nesmiju zucnuti, zato sto s tim drze Srbiju u pokornosti, a ne zele se zakaciti sa Rusima.

VL
OB
-obrisani-
12:29 26.07.2010.

Davanje političkog azila \"poraženim\" političkim snagama posle velikih lomova u nekoj zemlji (revolucije, građanski ratovi i sl.) uobičajena je praksa u svetskoj politici, naročito u poslednjem veku. Treba se samo setiti koliko je belogardejaca dobilo azil u zapadnom svetu posle Oktobarske revolucije. Tumačenje da su neki egzili opravdani, a drugi ne, nije ništa drugo nego ideološka propagandna priča. naravno da ćemo mi uvek reći da su oni kojima smo mi dali azil žrtve jednog nasilnog, nedemokratskog sistema, a oni \"naši\", kojima je neko drugi dao azil, zločinci koje ta zemlja gde su se udomili, štiti. A šta je, zapravo, alterniva. Želi li Srbija zaista da joj Moskva isporuči sve one koji su dobili azil u Rusiji? lako je videti da Srbija to ni ne želi jer šta da radi sa njima. Da ih ostavi na miru, ne može, a ako im sudi stvoriće samo sebi političke probleme jer ima dosta onih, u samoj Srbiji, koji će biti protiv takvih suđenja. Ovaj problem postoji i u samoj Hrvatskoj. Istina, nije masovan, ali postoji, i ja ću ga ispričati da bi svima bilo jasno o čemu se radi. Postoji određeni broj nekadašnjih funkcionera RSK koji živi u Srbiji. Zvanično nisu dobili tamo azil ali kao i da jesu. Hrvatska ne može, i neće da im dozvoli da se vrate u Hrvatsku jer joj to nije političko oportuno. Ako dođu moraće da ih hapsi i da im sudi. A to, ako je i moglo 90-ih godina sada teško da može bez velikih političkih lomova jer su to ljudi kojima se mora, za eventualno suđenje, da se krivica pakuje. Bilo bi lako kad bi se reklo da su naredili ovo ili ono ubistvo, ali nisu. Oni su jedino bili politički predvodnici Srba tamo gde su živeli i proces protiv njih, koliko god da bi ga deo hrvatskog javnog mnjenja odobravao, bio bi pravi politički proces koji bi Hrvatskoj naneo veliku štetu. Konkretno, razgovarao sam pre neku godinu sa jednim takvim Srbinom u egzilu u Srbiji. On mi je ispričao da je stupio u kontakt sa jednim funkcionerom u hrvatskoj vladi (svi oni imaju imena, i ja ih znam, ali ih neću ovde navoditi) sa pitanjem da li se nalazi na hrvatskim spiskovima za hapšenje i da li sme da dođe u Hrvatsku. odgovor na oba pitanja je bio negativan. Dakle, nije ni na kakvoj poternici ali nije politički oprtuno da dođe u Hrvatsku jer hrvatske vlasti neće moći da ga, zbog njegove harizme koja još uvek postoji kod tamošnjih Srba, puste na miru, a ne hapsi im se jer im nimalo nisu sada nisu potrebni politički procesi protiv Srba.

VL
OB
-obrisani-
12:55 26.07.2010.

26.07.2010. u 12:13h je napisao/la: Bezimeni, zanimljiva opaska.

VL
OB
-obrisani-
14:34 26.07.2010.

Da i što sada? pripremaju l nas takve vijesti na situaciju kada će naši “uglednici i kontroverzni poduzetnici“ pobječi iz Hrvatske ili jednostavno nema vijesti? Malo da pogledamo vijesti iz svijeta, dakle Bogoljb pobjego, Teofila umlatili, Vuk ide radi Amera,, Tadić pozvan na “čašicu“ razgovora i nađen je najstariji umjetni pimp*k. Dajte nas malo poštedite vijesti iz Srbije i umjetnih pimpe*a, u svijetu ima puno važnijih tema nego gdje se krije koja lopina i tko je “iznabijao“ Teofila

VL
UT
utatica
15:13 26.07.2010.

isto ko islobodna milošević

VL
GA
gabrijelakunstler
15:21 26.07.2010.

Svi koji su osteceni Karicima, Dafinom, Jugoskandikom, Markovicima, a koji imaju solidnu lovu, treba da se upute pravac u Rusiju ili Cipar, pa metak u celo. A Srbija da je zaista planirala da ih uhapsi mogla je to urdaiti odavno no oni koji sui za to trebali dati naredbu su primali podebele svote novca od doticnih cekajuci da im se omoguci izlazak na mala vrata. SFRJ je bila zemlja i pol. Ovo sada su sve karikature nekih novih sitnih drzavica koje su prioritetno sluge zapadu i koje uskoro nece imati nisto svoje a borj debila, ubiojstava, narkomana, prostitutki i kvazi-biznismena (citaj prvoklsanih manipulatora i lopova) je u porastu.

VL
Avatar HV
HV
18:18 26.07.2010.

MagicPecinski, glavni urednice VL, pises li ti i dalje komentare pod nickovima Hrvata? Vidim da ste i pojacali komunisticku cenzuru od kada vam je vas komunjara predsjednik Hrvatske, brat ovom srbinu koji da nije zavrsio u mafijaskoj Rusiji, bio bi ugodno smjesten kod partizana mesica i partijskog kole3ge mu Josipovica.

VL
OB
-obrisani-
22:14 26.07.2010.

Naši ne moraju tražiti azile okolo jer njih nitko ne dira! Kod nas možeš opljačkati koliko hoćeš i još te cjene radi toga!

VL
IB
Irina_Brankovic
00:44 27.07.2010.

Demokrate su proterale Karića i otele mu firmu da bi Mišković nesmetano mogao da kupuje po Srbiji i pljačka, on ih je naravno svesrdno pomagao, sad hoće da sruše i njega. Tako je u Srbiji, nema pravne države, tajkun se bogati uz podršku vlasti, koja potom digne optužnicu da bi ga oterali u egzil i oteli mu imovinu, i tako unedogled. Treba motkom oterati demokrate sa vlasti, uvesti red i zakon, pa neće biti ni tajkuna, ni otimačine, ni bežanije.

VL
LJ
Lastan_Jr
02:25 27.07.2010.

Koji likovi....al su se snasli...vjerojatno ih je kostalo....ali opak potez su povukli...ko zna zna...pa jos ako ima..moze se....

VL
MU
Mućanin
10:51 27.07.2010.

Pa nisu to ona braća Karić čije novce u RH nismo htili? Sam bog, tko im hebe mater što su išlu u majčicu Rusiju!!!

VL
OB
-obrisani-
11:35 27.07.2010.

Irina_Brankovic : Ala si se \"zalepila\" za te demokrate i Borisa Tadića, da je to prosto neverovatno!!! Znači garant, ma siguran sam 100% da držiš na zidu uramljenu sliku Borisa Tadića, i da svaki dan maštaš o \"lepom Bori\"!!!.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.