Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako ih nije sram

Rusi se sjećaju 'NATO-ove agresije' uz slike srpskih zločina u Vukovaru i na Kosovu

Foto: Twitter
1/2
26.03.2021.
u 09:24

Službeni Twitter nalozi ruskog Ministarstva vanjskih poslova i raznih ruskih veleposlanstava po svijetu jučer su dijelili poruku o 22. obljetnici "NATO-ove agresije na Jugoslaviju" koja je bila "prvi oružani napad na suverenu državu u Europi nakon 1945.". Neke od fotografija objavljene uz taj tekst izazivaju zgražanje

Ruska diplomacija na Twitteru se prisjetila 22. obljetnice “dana kad je NATO sijao smrt i uništenje po Jugoslaviji napadom na suverenu državu u potpunom zanemarivanju međunarodnog prava”, a tu je poruku ilustrirala fotografijom razaranja Vukovara u agresiji JNA i paravojnih srpskih postrojbi na Hrvatsku te fotografijom progona kosovskih Albanaca koje je NATO zapravo spasio od etničkog čišćenja u režiji Miloševićeva režima.

Bizarna, frankenštajnska kolaž-poruka objavljena je na službenom Twitter nalogu ruskog veleposlanstva u Južnoafričkoj Republici. Uz dvije opisane fotografije, kolaž sadrži još dvije, koje zaista prikazuju udare NATO-ovih raketa na ciljeve u Srbiji. Tako da se može reći da je ruska diplomacija u južnoj Africi ispravno shvatila 50 posto činjenica, ali i njih interpretira obrnutim redoslijedom: kao da nisu postojali nikakvi višegodišnji razlozi zbog kojih su se tadašnji lideri NATO-a i zemalja saveznica odlučili zaustaviti Miloševićevu Srbiju u trećoj uzastopnoj kampanji etničkog čišćenja u jednom desetljeću, koja je na Kosovu pokrenuta nakon sudski dokazanih genocida u BiH te etničkog čišćenja i masovnih ratnih zločina u Hrvatskoj.  

Petrit Selimi, bivši ministar vanjskih poslova Kosova, ovako je na Twitteru reagirao na objavu ruskog veleposlanstva u JAR-u: “Uhm. Hej, ruski diplomati, imajte malo pristojnosti. Slike koje koristite da biste napali NATO prikazuju albanske izbjeglice koje provjereno bježe pred Miloševićevim zločinačkim pothvatom. NATO ih je spasio, zaustavio Miloševića i donio mir i stabilnost na Balkan.”

Službeni Twitter nalozi ruskog Ministarstva vanjskih poslova i raznih drugih ruskih veleposlanstava po svijetu također su jučer dijelili poruku o 22. obljetnici "NATO-ove agresije na Jugoslaviju" koja je bila "prvi oružani napad na suverenu državu u Europi nakon 1945." Ali nijedna od tih drugih poruka nije bila ilustrirana fotografskim dokazima o velikosrpskoj agresiji koja je prethodila NATO-ovoj intervenciji.

Ključne riječi

Komentara 68

Avatar Osvetnik..Ernesta..Fulira
Osvetnik..Ernesta..Fulira
10:25 26.03.2021.

"NATO-ove agresije na Jugoslaviju" koja je bila "prvi oružani napad na suverenu državu u Europi nakon 1945."... HALO ??? Pa hajdemo malo se podsjetiti : "...U razmaku od 12 godina Sovjeti su intervenirali prvo u Mađarskoj (1956.), a onda i i u Čehoslovačkoj 1968. godine kako bi ugušili ustanak protiv sovjetske dominacije. Sovjeti su 4. studenog 1956. ušli u Budimpeštu na tenkovima. U neravnopravnoj borbi ubijeno je i ranjeno više desetaka tisuća Mađara, a oko 250 tisuća disidenta pobjeglo je u Austriju i SFRJ. Otpor Sovjetima i Varšavskom paktu u Čehoslovačkoj je kulminirao Praškim proljećem, razdobljem političke liberalizacije koje je trajalo nešto više od sedam mjeseci, a nasilno je prekinuto 21. kolovoza 1968. kada je u tu zemlju ušlo oko šest tisuća tenkova i tristo tisuća vojnika Varšavskog pakta. No vođa Praškog proljeća Alexander Dubček pozvao je svoje sunarodnjake da ne pružaju otpor, što je znatno smanjilo broj žrtava."

AG
Agramer1966
09:57 26.03.2021.

Srbiju bi tak trebalo preventivno, svakih dvajst godina.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
11:08 26.03.2021.

Siguran sam da je sve to rezultat lobiranja srbijanske diplomacije koja je vrlo sposobna i ucinkovita. Sve je to srbijanski rukopis... koristenje fotografija njihove agresije na svoje susjede kako bi promovirali svoj status "zrtve" u tim ratovima 90-ih, i uvjerili sto vise ljudi da "ceo svet je protiv njih"! Na isti nacin koriste i fotografije svojih vlastitih zlocina u II svjetskom ratu u svrhu velicanja mita o Jasenovcu, sto je vrlo jasno pokazao Roman Leljak u svojim istrazivanjima. O ucinkovitosti srbijanske diplomacije ne trebate gledati dalje od cinjenice da su u zadnjih nekoliko godina uvjerili 10-ak zemalja da povuku svoje priznanje Kosova! A valja spomenuti i da su u samo zadnje 2-3 godine ulozili ogroman trud i mnogo novaca za daljnje promoviranje Jasenovackog mita... izlozba o Jasenovcu u zgradi UN-a, film "Dnevnik Dijane Budisavljevic" koji je nazalost i Hrvatska financirala, te ovo zadnje Oscarovsko nedonosce... "Dara iz Jasenovca", nimalo se pri tome ne stideci iznositi notorne lazi i obmane. Eh sad, jedno pitanje... sto je Hrvatska ucinila i koliko je novaca potrosila na obiljezavanje stradanja hrvatskog puka tijekom velikosrpske zlocinacke agresije. Niti jedan film u cetvrt stoljeca nije snimljen koji bi svijetu pokazao sto su Srbijanci radili svojim susjedima, ali zato ih je snimljeno mnogo kako bi se sve to zataskalo i kako bi se zlocinci prikazali u sto ljepsem svjetlu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije