Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaoštravanje odnosa sa SAD-om

Rusi razmišljaju o angažiranju vojske zbog kršenja mirovnog sporazuma u Siriji

Russia President Vladimir Putin makes a statement in Moscow region, Russia, February 22, 2016. The agreements between Russia and the U.S. on a ceasefire in Syria are a real step towards halting the bloodshed and may become an example of action against ter
Foto: Reuters/PIXSELL
22.03.2016.
u 11:08

Vojsku će aktivirati isključivo ako postoji potvrđen dokaz sistematskih kršenja obaveza koje su oružane skupine u Siriji počinile unatoč dogovoru između Rusije i SAD-a potpisanom u veljači.

Rusija bi od danas mogla jednostrano angažirati vojsku protiv grupa koje krše mirovni sporazum postignut s ciljem okončanja  sukoba u Siriji. Odnosi se to na SAD koji ne kontrolira situaciju, objavio je vladin ured. “Ne bude li reakcija od strane SAD-a na naša traženja okončanja vatre počevši od 22.ožujka, Rusija će jednostrano primjeniti akcije zbog kršenja mirovnog sporazuma”, rekao je šef glavne operativne službe koja vodi operacije, Sergej Rudskoj.

Vojsku će aktivirati isključivo ako postoji potvrđen dokaz sistematskih kršenja obaveza koje su oružane skupine u Siriji počinile unatoč dogovoru između Rusije i SAD-a potpisanom u veljači.

Protiv skupina koje se drže dogovora o prekidu vatre, neće se poduzimati nikakve akcije, kao što se neće ciljati ni civilni objekti, istaknuto je.

U skladu s mirovnim sporazumom, ovakva akcija moguća je protiv onih koji krše mirovni dogovor. “Moskva je s Amerikom pokušala dogovoriti kompromis o kontroli prekida vatre u ožujku, ali SAD nije bio spreman raspravljati o tom projektu. Rusija želi završiti posao na smjernicama što je moguće prije i spremna je dogovoriti sastanak s američkom stranom kad god to bude moguće”, rekao je Rudskoj.

>> Rusi tražili hitan sastanak s Amerikancima: Ako ne odgovorite, djelovat ćemo jednostrano

Komentara 28

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:26 22.03.2016.

Autist Putler u svojoj glavi ratuje protiv Amerike...😂

Avatar Bekrija
Bekrija
16:07 22.03.2016.

Srbijanci i s Putinom osuđeni na poraze. Ne možeš protiv sudbine, odnisno poraza pa čak ni lažima, mitovima....hahaha....

Avatar Bekrija
Bekrija
16:05 22.03.2016.

Putine smiješan si. ISIL nisi ni taknuo, a zgibao si iz Sirije i sad kao nešto prijetiš. Pazi da ne dopizdiš Ujaku SAMU pa da ti isporuče malo demokracije. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije