Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvajte svoj život

Evo kako se Rusi bore protiv smrtonosne pošasti - selfija!

Rusi selfiji
Rusko Ministarstvo unutarnjih poslova
08.07.2015.
u 19:14

"Cool selfie vas može stajati života", "Selfie sa oružjem ubija", samo su neki od slogana koji se nalaze na plakatima Ministarstva unutranjih poslova.

Rusko Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je kampanju u kojoj traže od građana da ne riskiraju svoj život snimanjem popularnih selfija u opasnim situacijama nakon što je više od 10 ljudi poginulo, a oko 100 ih je ozlijeđeno ove godine, piše France24.  

"Cool selfie vas može stajati života", "Selfie sa oružjem ubija", samo su neki od slogana koji se nalaze na plakatima Ministarstva unutranjih poslova. A problem nije toliko banalan kako se na prvi pogled može učiniti. U svibnju se 21-godišnjakinja iz Moskve slučajno ranila u glavu kada se pokušala fotografirati držeći u ruci pištolj. Preživjela je, no sa teškim ozljedama glave.

"Utrka za velikim brojem 'lajkova' može dovesti do smrti"

U siječnju su se dvojica muškaraca raznijela dok su se fotografirali držeći u ruci ručnu bombu. U kampanji ruska policija koristi znakove slične prometnima na kojima upozorava na opasne situacije u kojima fotografiranje treba "preskočiti".

- Prije fotografiranja selfija, svatko treba razmišljati da utrka za velikim brojem 'lajkova' može dovesti do smrti, a njegova posljednja ekstremna fotografija može postati posthumna - kazala je Jelena Aleksejeva iz ruskog Ministarstva unutarnjih poslova.

>>Nisu joj dovoljni selfiji na društvenim mrežama pa će sad imati i knjigu

>>Penjao se po zgradama u Dubaiju i fotkao 'selfije'

Komentara 4

Avatar Mateo_Zagreb
Mateo_Zagreb
22:47 08.07.2015.

rusima ništa nevalja..

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
19:32 08.07.2015.

mislim....pa nek padaju i lome se ili nešto više....pa kaj nije previše bolesnih i.diota na ovoj planeti?....zakaj bi takve uopće spašavali?....da proizvedu još ponekog tako umno sposobnog?

BA
barbaizamerike
22:19 08.07.2015.

TAJNA:::::Ruse muci pozadi na sto selfiji snimaju I boje se da to netko neiskoristi ha ha opet ce zabrane HLADNI RAT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije