Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVATILI PA PUSTILI

Rusi oslobodili zarobljene pirate

Maršal Šapošnjikov
AFP
07.05.2010.
u 15:58

Desetoricu Somalaca uhićenih u operaciji oslobađanja tankera "Moskovsko sveučilište" ruska je mornarica – pustila na slobodu zbog "manjkavosti u međunarodnim zakonima".

Nakon prve najave da će piratima koji su pokušali zauzeti ruski tanker biti suđeno u Moskvi, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane pukovnik Aleksej Kuznjecov izjavio je da su pirati ipak pušteni na slobodu.

- Zašto bismo mi hranili tamo neke pirate? - pitao je Kuznjecov podsjećajući na činjenicu da konvencije Međunarodnoga pomorskog prava, kojih je i Rusija potpisnica, dopuštaju suđenje uhvaćenim piratima, ali nisu određene po tom pitanju; suđenja često znaju biti skupa i duga, a postavlja se i pitanje što s njima nakon odslužene kazne.

Ruski predsjednik Dimitri Medvedev predložio je uspostavu strožih mjera prema gusarima, a po njegovoj formulaciji vidljivo je da bi ubuduće pomorski razbojnici mogli i gore proći:

- Možda bismo se trebali vratiti ideji uspostave međunarodnog suda i drugih pravnih instrumenata za gonjenje pirata. Do tada morat ćemo raditi ono što su i naši preci činili kad bi se susreli s piratima.

A za one koji ne znaju, tradicionalni način postupanja s piratima obuhvaća konopljani ures oko vrata i jarbol, te riječi "na kratko i na visoko"...

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
17:12 07.05.2010.

Šta rde drugi sa zarobljenim ribarima od kojih se isprepadaju i prozovu ih piratima kada njihovi brodovi love ribu na veliko pred njihovom obalom ? Qantanamo ili ih samo izšpotaju !

UK
Ugo Kajvez
23:27 08.05.2010.

\"A za one koji ne znaju, tradicionalni način postupanja s piratima obuhvaća konopljani ures oko vrata i jarbol, te riječi \"na kratko i na visoko\"...\" . Nema zajeb****** sa braćom slavenima .......

DM
dr_max
10:08 10.05.2010.

Pustili su ih na slobodu, jasno, preko palube u slobodno, otvoreno more :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije