Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILO MINISTARSTVO

Rusi objavili snimku: Zrakoplovom SU-24 bombardirali smo kamuflirane ukrajinske snage

Foto: Screenshot
1/3
03.05.2022.
u 12:30

Bombardiranje utvrđenih položaja izvršeno je na izuzetno niskim razinama - napisali su u objavi

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku zračno udara na kamuflirane položaje ukrajinskih snaga, a koji su izvršeni uz pomoć zrakoplova SU-24m.

- Bombardiranje utvrđenih položaja izvršeno je na izuzetno niskim razinama - napisali su u objavi na Telegramu. Navode da je nakon bombardiranja posada izvela proturaketni manevar s gađanjem toplinskih zamki. 

Podsjetimo, danas je 69. dan ruske invazije na Ukrajinu. Jutros je organizirana kolona civila za evakuaciju iz Mariupolja. Ukrajinske oružane snage objavile su dnevnu procjenu broja ruskih vojnika za koje vjeruju da su ubijene u ratu. Procjenjuje se da je Rusija izgubila 24.200 vojnika od 24. veljače. Tvrdi se da su uništena 1.062 tenka i 194 zrakoplova.

Agencija Interfax javlja kako je gotovo 1,1 milijun ljudi, od kojih je 200.000 djece, odvedeno je u Rusiju iz ratom pogođenih područja Ukrajine od početka invazije Moskve u veljači. Samo u ponedjeljak iz Ukrajine je u Rusiju dovezeno 11.500 ljudi, uključujući 1850 djece, rekao je. Rusija to opisuje kao operaciju evakuacije kako bi se ljudi sklonili na sigurno od borbi na terenu i navodnog nasilja ukrajinskog vodstva u Kijevu. Ukrajina to doživljava kao prisilnu deportaciju svojih građana s ruskih okupiranih teritorija na istoku i jugu. Prema Kijevu, ruska vojska ne dopušta ljudima da bježe s teritorija pod kontrolom Ukrajine.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar petrolio
petrolio
12:50 03.05.2022.

zaboravili su dodati da su i prošle noći, kao i svih prethodnih, uništili još 5.700 ukrajinskih meta visoko preciznim, samo navođenim projektilima koji ne izazivaju nikakve štete ni žrtve nego samo uništavaju vojne objekte, a civili ostaju neozlijeđeni (ovo je ironija, naravno)

Avatar kastanjer2
kastanjer2
12:42 03.05.2022.

Rusi bombardiraju ne vođenim bombama taktikom iz drugog svjetskog rata. Umjesto da to sakriju kako su nesposobni oni se javno hvale svojom sramotom. Zato i gube rat.

Avatar Kukulkan
Kukulkan
12:41 03.05.2022.

E prvi put, dosad su samo gradovi sa civilima stradali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije