Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti

Rusi objavili nove snimke futurističkog oružja

Sarmat
Foto: Screenshot Youtube
20.07.2018.
u 09:38

Rusko ministarstvo obrane objavilo je nove snimke "futurističkog" oružja koje je predsjednik Vladimir Putin prvi put otkrio u ožujku tijekom svog godišnjeg govora pred Savjetom Federacije. Snimke prikazuju nove testove i pružaju uvid u razvojni proces, prenosi RT.

Među predstavljenim oružjem hipersonični je projektil Kinžal, koji može putovati deset puta brže od brzine zvuka. Zrakoplovna jedinica primila je nove projektile u prosincu, a dosad je s njima letjela na 350 misija te ih je više puta i lansirala. Projektil se ispaljuje iz zrakoplova MiG-31 i ima efektivni domet od 2000 kilometara.

Drugi hipersonični novitet, projektilni sustav Avangard, konačno je ušao u proizvodnju, rekao je zamjenik zapovjednika snaga strateških projektila general bojnik Sergej Poroskun. Testovi su još u tijeku, a postojeća vojna infrastruktura prilagođava se kako bi mogla primiti ovaj uređaj. Sustav navodno može putovati hipersoničnim brzinama i izdržati ekstremno visoke temperature te je upravljiv sve do trenutka kada pogađa metu.

Objavljen je i video testiranja novog balističkog sustava RS-28 Sarmat (SS-X-30 Satan-2 prema NATO-u), koji bi trebao zamijeniti zastarjeli sustav R-36 M2 Vojvoda, kao i video razvojnog procesa projektila Burevjesnik, čiji je sustav nuklearne propulzije već uspješno testiran.

Također je objavljen video statičkog testa "sestrinskog" projekta Burevjesnika, podmornice Posejdon koja je, kako navodi RT, u osnovi "ogromni nuklearno sposobni torpedo". Najzanimljiviji dio podmornice – propeler – u videu je zamućen. Međutim, najtajanstveniji projekt i dalje ostaje borbeni laserski sustav jer novi video pruža malo informacija o tome što on zapravo radi.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Sarmat
1/12
Ključne riječi

Komentara 16

Avatar reference
reference
14:30 20.07.2018.

nije to nista, a tek kad rvati naprave sporet na drva. to je cudo tehnike.

DU
Deleted user
21:09 20.07.2018.

Kakite.... Prvo .- nikada neće biti trećeg svjetskog rata... jer svi nestajemo... Drugo- Mijenjaju se odnosi snaga Zapad - Istok i nastaje ravnoteža.. Treće- Svi ćemo živiti u miru kad nastane ravnoteža sila nešto slično čistim zakonima fizike

SX
sudbina x
12:29 20.07.2018.

Jao što serete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije