Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPRIJEČENI SU ATENTATI

Rusi agenti planirali ubojstva visokih ukrajinskih dužnosnika: Razotkrila ih je Služba sigurnosti

Ukraine's Military Intelligence chief Budanov attends an interview with Reuters in Kyiv
Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS, ilustracija
1/3
27.05.2024.
u 23:44

Jedan od osumnjičenih pukovnika uhićen je u svom stanu u Kijevu, dok je drugi bio s prijateljima u regiji Sumi

Služba sigurnosti Ukrajine (SSU) otkrila je mrežu agenata FSB-a koji su htjeli izvesti atentate na visoke ukrajinske dužnosnike, uključujući šefa Obavještajne službe obrane Ukrajine general pukovnika Kirila Budanova. Navodno su agenti htjeli ubiti čelnika Obavještajne službe tijekom koordiniranog napada na Ukrajinu raketama i bespilotnim letjelicama. 

Služba sigurnosti Ukrajine znala je da tri osobe planiraju atentata na Budanova. Uz to, iste su osobe pratile šefa SSU-a Vasilja Maljuka i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Prema izvorima, prvi osumnjičenik je pukovnik Andrij Huk koji je optužen da je radio za FSB od 2014. godine. Prema istrazi, on je navodno regrutirao drugu osobu, pukovnika Oleksandra Derkača, prenosi Online.ua.

Jedan od osumnjičenih pukovnika uhićen je u svom stanu u Kijevu, dok je drugi bio s prijateljima u regiji Sumi. Obojica su kod sebe imala oružje. Kako bi izbjegli opasnu pucnjavu, SSU ih je izmamio organiziranjem neočekivanog poziva na posao, a specijalne snage za brzi odgovor bile su u odorama redovne policijske ophodne.

Prema riječima časnika SSU-a, pukovnici su tijekom ispitivanja otkrili i nove informacije o ranijem pokušaju Rusije da uzme Zelenskog za taoca na samom početku rata.

 

GALERIJA Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini
Ukraine's Military Intelligence chief Budanov attends an interview with Reuters in Kyiv
1/17

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije