Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUICID Iz taksija D. Pekasa nasred mosta na Krki izišao Rus

Rus naručio taksi pa se bacio s mosta

29.05.2009.
u 12:14

SKRADIN – S mosta na rijeci Krki na autocesti A1 kod Skradina oko 9.15 sati, pred očima taksista koji ga je iz Šibenika vozio prema Zagrebu, u smrt se bacio Srgej Kravčanko (40), državljanin Ruske Federacije. Skočio je sa 66 metara visokog mosta, ali nije pao u rijeku Krku, nego na strme obližnje stijene.

Bez prtljage
– Vozio sam ga na zagrebački aerodrom. Mahao mi je pokraj Doma zdravlja i zaustavio sam se. Dogovorili smo cijenu, za malo manje od 3500 kuna. U automobilu je bio tih, pomalo mrzovoljan. Sve što me je prije puta na lošem engleskom zamolio jest da ga odvezem u banku.

Nije puno razgovarao, nije imao prtljagu, samo putovnicu. Bio je odjeven u kratke hlače i jaknu. Nakon dvadesetak minuta vožnje zaustavili smo se na odmorištu Krka da bi kupio dvije boce ledenog čaja, potom smo krenuli dalje. Međutim, čim smo izašli na autocestu, tražio je da zaustavim automobil. Kada sam odbio, počeo je vikati i prijetiti da će iskočiti iz auta. Otvarao je vrata u vožnji, morao sam se barem nakratko zaustaviti – kazao je, u šoku, taksist Dragan Pekas.

– Izišao je negdje na sredini mosta iz taksija i bacio putovnicu na sjedalo škode. Naravno, nisam se tu mogao zaustaviti, već sam nastavio voziti zbog sigurnosti do kraja mosta, inače 391 metar dugog, i tamo sam parkirao automobil.

Bio sam paraliziran
– Odmah sam nazvao policiju. U međuvremenu, muškarac je preskočio zaštitnu ogradu mosta. Nisam znao što da radim... Bio sam paraliziran. Mahao sam mu o i vikao “come, come”, ali nije me slušao. Nakon nekih desetak minuta ipak je skočio. Mislim da je on to sve unaprijed isplanirao – kaže Pekas. Tvrdi da ga iz straha nije pokušavao zaustaviti.

– Bio je agresivan. Da sam mu se približio, i mene bi bacio s mosta – kazao je taksist Pekas. Tijelo nesretnog Sergeja Kravčanka sa stijena su izvlačili članovi Gorske službe spašavanja oko 11.30 sati. Motivi samoubojsta još se utvrđuju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije