Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema mira

Misterij u BiH: Širi se rupa presušenog jezera i ugrožava kuće

Jezero Sanica
Foto: Youtube Screenshot
1/2
25.11.2013.
u 09:37

Nakon što je zbog tektonskih pomaka istekla voda iz jezerca u BiH, ostala je rupa duboka tridesetak i široka pedesetak metara. Krater se širi i ugrožava okolne kuće i stanovnike

Nema mira u Gornjoj Sanici u BiH – provalija duboka tridesetak i široka pedesetak metara, nastala od jezerca koje je nedavno "iscurilo" u okolici toga mjesta kod Ključa, i dalje je aktivna.

Kako pišu Nezavisne novine, mještani govore da su zbog kratera koji se stalno širi ugroženi i neki okolni objekti, a u opasnosti su i kuće udaljene dvadesetak metara.
Rupa je, i dalje se tvrdi, posljedica tektonskih poremećaja zbog kojih dolazi do pomicanja tla i stvaranja kratera, a mještani su u strahu od toga prirodnog fenomena. Situaciju smiruje Muhamed Pečenković iz lokalne Civilne zaštite.

– Saniranje će zahtijevati angažman mehanizacije te dovoženje velikih količina zemlje da bi krater bio zatrpan. Najvažnije je da smo otklonili poteškoće u opskrbi dijela sela energijom i pitkom vodom, rekao je Pečenković, dodavši kako ipak još očekuju stručna mišljenja.

Jezero presušilo preko noći i ostavilo golemu rupu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije