Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajina tvrdi suprotno

Rumunjska negira da su ruske bespilotne letjelice eksplodirale na njezinu teritoriju

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.09.2023.
u 11:18

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova ustvrdio je u ponedjeljak da su ruske bespilotne letjelice pale i eksplodirale na rumunjskom teritoriju u noći na ponedjeljak tijekom ruskog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na rijeci Dunav.

Rumunjsko ministarstvo obrane opovrgnulo je u ponedjeljak tvrdnje da su ruski dronovi pali i eksplodirali na rumunjskom teritoriju u noćnom napadu na ukrajinsku lučku infrastrukturu na rijeci Dunav. Ministarstvo obrane "kategorički odbacuje" izvještaje o tome da su na rumunjskom teritoriju eksplodirali ruski dronovi te je ponovilo da su ruski napadi na ukrajinsku civilnu infrastrukturu neopravdani i protivni međunarodnom pravu.

 Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova ustvrdio je u ponedjeljak da su ruske bespilotne letjelice pale i eksplodirale na rumunjskom teritoriju u noći na ponedjeljak tijekom ruskog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na rijeci Dunav. Rumunjska je članica NATO saveza.

"Prema ukrajinskoj državnoj graničnoj službi, sinoć su tijekom masovnog ruskog napada u blizini luke Izmail ruski 'Šahedi' pali i eksplodirali na teritoriju Rumunjske", napisao je ukrajinski dužnosnik Oleg Nikolenko na Facebooku. "To je još jedna potvrda da ruski raketni teror predstavlja veliku prijetnju ne samo sigurnosti Ukrajine, već i sigurnosti susjednih zemalja, uključujući države članice NATO-a", rekao je.

POVEZANI ČLANCI:

Nikolenko je objavio fotografiju na kojoj se vidi plamen nakon eksplozije na suprotnoj obali Dunava. Ukrajinski izvor rekao je Reutersu da su dvije ruske bespilotne letjelice pale na rumunjsku stranu Dunava. Nikolenko je pozvao zapadne partnere da ubrzaju isporuke sustava protuzračne obrane Ukrajini. Rusija je tijekom noći pokrenula zračni napad na Izmail, jednu od glavnih ukrajinskih riječnih luka za izvoz žitarica.

Nakon odustajanja od ugovora o izvozu ukrajinskog žita preko luka u Crnom moru, Moskva je pokrenula česte napade na luke na Dunavu, koje su od tada postale glavna ukrajinska ruta za izvoz žitarica. Napad u ponedjeljak, u kojemu su oštećena skladišta i zapaljene zgrade u izmailu, uslijedio je nakon ruskih napada u nedjelju na drugu veliku dunavsku luku Reni, u kojima je lučka infrastruktura oštećena, a najmanje dvije osobe ozlijeđene.

>> VIDEO Putin posjetio selo povezano s njegovom obitelji: Stanovnici mu klicali pa zaželjeli bolje stanove

Komentara 3

ZI
ziva___istina
17:59 04.09.2023.

Kako ukrosi mogu bolje od rumunja znati sto je palo ili nije u rumuniji?

MA
Maestro88
16:29 04.09.2023.

Napali su ciljeve na teritoriji NATO, tj Rumunjske. Nego se NATO plaši izravnog sukoba sa Rusijom zato su zanijekali ovo. Ne smiju da priznaju da su napalj mete na njihovom teritoriju.

GO
goran2hr
10:14 05.09.2023.

Rumunjska negira da su ruske bespilotne letjelice eksplodirale na njezinu teritoriju?! Pa normalno da Rumunji negiraju, ako nisu ruske, nego ukrajinske. Tako je i ukrajinski dron stigao u Zagreb, pa nije baš zgodno kazati kako je to bilo, nego je rezultat rada povjerenstva - tajna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije