Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražni zatvor

Rumunji u mjenjačnicama tražili zamjenu eura u kune pa pokupili i eure i kune

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.10.2016.
u 16:57

Zapričavali su djelatnika, iskoristili njegovu nepažnju i s pulta uzeli po 9 novčanica od 200 kuna

Dvojici Rumunja određen je istražni zatvor jer su, tereti se, u četvrtak i petak u Osijeku i Đakovu, u poslovnicama tvrtke "Aurodomus", na identičan način ukrali po 1.800 kuna.

Na pult su u mjenjačnici, naime, stavili 650 eura i zatražili da im ih promijene u kune. Zapričavali su pri tome djelatnika, iskoristili njegovu nepažnju i s pulta uzeli po 9 novčanica od 200 kuna. Odustali bi, potom, od konverzije i povukli svoje novčanice od 650 eura.

- Postoje indicije da su u istim poslovnicama u Novoj Gradišci i Vinkovcima na identičan način ostvarili obilježja predmetnog kaznenog djela. Određeno im je, stoga, mjesec dana istražnog zatvora - priopćio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

>> Dvojica razbojnika odnijela oko 100.000 kuna iz mjenjačnice

>> Nevjerojatna prijevara u Rijeci: Ukrao milijune, sad strahuje za život

Komentara 4

ME
melinda
10:50 18.10.2016.

Rumune osloboditi krivnje a zaposleniku momentalni otkaz zbog nemara.Prvo se uzmu novci od klijenta pa tek onda mu se da protuvrijednost koja im pripada.Isto kao kod prostitut.. prvo novac pa onda ostalo....Rumuni nisu nista krivi vec djelatnik koji nije sposoban da radi taj posao....

ZA
zambezi
19:25 17.10.2016.

Kj mjenjačnica nema kamere?

LI
liliZG
15:16 18.10.2016.

zašto tvrtka Aurodomus ne stavi između svog zaposlenika i klijenata, pult sa staklom i rotirajućim tanjurom pa se to ne bi moglo događati a ujedno je i zaštitila svog radnika,...??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije