Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Rugali su mi se kad mi se konobar obratio na engleskom

učenje jezika
Foto: Shutterstock
PR
Autor
PR članak
12.10.2016.
u 09:00

...ali kad su čuli moj odgovor, ukočili su se od divljenja...

Sa zadovoljstvom sam promatrala šokirana lica mojih prijatelja kad sam s konobarom počela razgovarati na tečnom engleskom. Svi su se sjećali moje blamaže od ljetos kada sam u istoj situaciji napravila budalu od sebe pokušavajući svima naručiti ručak.

I dandanas sjećam se te situacije kada se nisam mogla sporazumjeti s konobarom. Unatoč sedam godina učenja jezika, gramatike, bubanja napamet pravila i pohađanja tečajeva, nisam bila u stanju izgovoriti ništa osim kaotičnog blebetanja. Na kraju je ručak umjesto mene naručila kolegica koju baš ne volim, a prijatelji su se rugali na moj račun još dugo nakon ljeta...

Nikada se nisam osjećala tako poniženom. Zato sam si obećala da ću im se osvetiti i pokazati im što sve mogu. Budući da su tradicionalne metode učenja jezika otpale, morala sam potražiti nešto novo.

Kako sam naučila jezik bez učitelja?

Odmah nakon povratka s odmora, odlučila sam pronaći rješenje koje će mi pomoći riješiti se užasnog srama i učiniti da ironični osmijeh mojih prijatelja zauvijek nestane s njihovih lica. Tražeći učinkovitu metodu učenja jezika, pronašla sam stranicu na kojoj su obećavali dugotrajne rezultate već nakon 4 tjedna učenja. Nisam imala što izgubiti, zato sam je odlučila isprobati. I onda se sve preokrenulo!

Već nakon 4 tjedna tečno sam govorila engleski!

Ta se metoda pokazala rješenjem svih mojih problema vezanih za strani jezik kao što su nedostatak vremena, problem s pamćenjem i kao glavno – nedostatak talenta. Zahvaljujući toj metodi trajno sam i uspješno naučila engleski. Točno u 1 mjesec. Kako sam to napravila? Sve zahvaljujući tome što:

Učila sam gdje god i kad god sam htjela – kod kuće ili na putu za posao. Dovoljan je bio pametan telefon, tablet ili laptop s pristupom internetu. Udobnost je rezultirala vrlo brzim napretkom, a učenje se odvijalo bez stresa i pritiska.

Upoznala sam samo neophodan vokabular – bez zamorne gramatike i mukotrpnih sati, što je učenje učinilo jednostavnim i ugodnim. Zahvaljujući tome, strane sam riječi i fraze pamtila potpuno bez napora, a novi su izrazi sami upadali u glavu.

Učila sam brzo i uspješno – s jedinstvenim sustavom učenja savladala sam novo gradivo nevjerojatnom brzinom i, što je najbitnije, jednom i zauvijek!

Na taj način već nakon prvih nekoliko dana mogla sam sastavljati jednostavne rečenice, a nakon mjesec dana govorila sam tečno i bez zastajkivanja, kao da je to moj drugi jezik!

Kad je napokon došlo vrijeme odlaska, znala sam da ću se snaći u svakoj situaciji, a da mi komuniciranje na engleskom neće predstavljati problem. Moji prijatelji nisu mogli vjerovati da sam naučila jezik takvom brzinom i odmah su me počeli moliti da s njima podijelim svoju tajnu. A ja? Glasno sam se nasmijala i bila sam ponosna kao nikada prije.

Otkrijte novu metodu zahvaljujući kojoj ćete moći tečno govoriti strani jezik već nakon 4 tjedna!

Želite prijaviti greške?