Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izjave po kojima pamtimo političare

Rugali smo se i točnoj dijagnozi: ‘Tko je jamio...’

05.08.2014., Knin - Ljubo Cesic Rojs dobro se zabavljao sa prijateljima nakom svecane proslave 19. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/21
10.05.2016.
u 23:00

Izjave hrvatskih političara dokazuju da ponekad "izvale" točnu dijagnozu stanja u društvu, a ponekad se "zakopaju" za sva vremena

Ništa ne opisuje tako dobro političare kao njihove stare izjave.

Najradije bismo ih izbrisali iz kolektivne svijesti, ali na njihovu nesreću, narod to najlakše pamti. Bivši predsjednik Stipe Mesić u predsjedničkoj kampanji obećao je da će napustiti “Tuđmanove dvore” čim ga izaberu za šefa države, a onda je u bjelokosnim kulama na Pantovčaku bez imalo grižnje savjesti proveo deset godina. Sadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović također je najavljivala da će otići s najljepšeg zagrebačkog brda, ali, kako sada stvari stoje, čini se da od preseljenja neće biti ništa. Svojedobno se i sadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko žalio da mu podmeću da želi postati predsjednik HDZ-a. To je govorio neposredno prije učlanjenja u HDZ. Nedugo zatim je pobijedio na unutarstranačkim izborima. Karamarko će ostati upamćen i po tome što nije mogao iz prve nabrojiti pet glavnih točaka svog programa.

Šaraj malo, brate

Zabavna je i njegova izjava da Hrvati ne trebaju gledati Dnevnik, nego čitati knjigu i pomoliti se Bogu. Ivo Sanader žali se da ga je njegova nasljednica Jadranka Kosor strpala u zatvor, a upravo je ona govorila o “dragom Ivi” s najvećim divljenjem. Dovoljno je samo sjetiti se njezina govora u Saboru kada je “dragi Ivo” najavio odlazak. “Dragi prijatelju, dragi Ivo, dragi prijatelju, dragi predsjedniče, neću te razočarati. Dragi moj prijatelju, dragi moj Ivo”, klicala je Kosor. Mediji su joj pripisivali da je govorila “Kud Ivo, tud i ja”, ali je ona to više puta demantirala. Zato se nikada nije odrekla izjave o pizzi i ljutnji.

– I onda, tako mijeseći pizzu sve izađe. I to vam preporučujem. Umjesto da davim suradnike, to prenesem na tijesto – rekla je Kosor. Sadašnji premijer Orešković svečano je obećao da će se brinuti o “hrvatskim građevinama”. Zoran Milanović se sjetio rasističkog vica kada je želio upozoriti srbijansku vladu da ne šalju izbjeglice samo prema Hrvatskoj.

– Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: “Šaraj malo, brate” – rekao je Milanović. Kada je za privatizacijsku pljačku lakonski rekao: “Tko je jamio, jamio je”, general Ljubo Ćesić Rojs nije ni slutio da je dao najbolju definiciju hrvatske tranzicije.

Teško u Ferrariju

Kada su se bivšem gradonačelniku Splita Željku Kerumu požalili na loše ceste, on je uvrijeđeno uzvratio znaju li oni kako je njemu voziti Ferrari po rupama. “Hranim se godinama hrenovkama, parizerom, mesnim nareskom. I zasad ne osjećam nikakve probleme”, rekao je Petar Čobanković, a Andrija Hebrang je priznao ono što o političarima uglavnom misle građani: kada su ga u Saboru optužili da laže lakonski je rekao da on nikad ne laže, ali da ponekad ne govori istinu. Pokojni Ivica Račan nije bio neki govornik, ali će ostati upamćen po tome što je HDZ još početkom devedesetih nazvao “strankom opasnih namjera”. 

>>Ni u vijećnici nije kažnjivo klevetanje, pa i Milana Bandića

Komentara 41

Avatar kenj@c
kenj@c
23:36 10.05.2016.

Pipl mast trast as

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:04 11.05.2016.

Izjava od strane nevinog viteza, ratnog heroja i domoljubnog idola nacije ‘Tko je jamio...’ najbolje pokazuje kulturnu i mentalnu baštinu nas pravih hrvata jer maznuti je za nas slično kao disati.

PR
prcparty69
23:52 10.05.2016.

Obicno vađenje izjava iz konteksa. "Sad ste na vlasti pa kaznite sve profitere ili podvucite crtu, pa ko je jamio, jamio" glasila bi otprilike Rojsova izjava. I u njoj nema nista smjesno. Dapace, dobro je i rekao. Nego mislim se... ako je ovo clanak za objavu onda me zaposlite. Ionako od paljenja cigarete do gasenja ne radim nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije