Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rudolf Grljušić

Ostavio Australiju i plaću od 38.000 kn: 'Ostajem u svojoj Hrvatskoj'

Rudolf Grljušić
Foto: Facebook/ Pixsell
27.04.2015.
u 14:48

– Sve je to krasno i idilično gledajući s egzistencijalne strane, ali ipak ostaje gorak okus da gradite i radite za tuđu državu – ispričao je 28-godišnji Rudolf Grljušić

I dok popriličan broj mladih ljudi u potrazi za boljim životom odlazi iz Hrvatske, 28-godišnji diplomirani inženjer građevinarstva napravio je suprotno – vratio se iz Australije u Hrvatsku.

Rudolf Grljušić iz Banje pokraj Vrgorca otišao je raditi u Australiju u tvrtku njegove tetke nakon što je završio fakultet u Splitu. – Australija je obećana zemlja za mlade ljude i svakomu tko je ambiciozan i spreman uložiti trud zaista nudi bezbroj različitih mogućnosti, pogotovo ako je stručno potkovan i visokoškolovan – ispričao je Rudolf za Slobodnu Dalmaciju.

Rekao je kako običan građevinski radnik u Australiji može mjesečno zaraditi oko 5000 tamošnjih dolara, a to je oko 27.000 kuna. Isplata je svakih 15 dana. – Prosječna plaća, u koju spada i moja, kreće se oko 7000 dolara, odnosno oko 38.000 kuna. Znači, sve ovisi o iskustvu, zalaganju na poslu, odlascima na teren, koji može biti udaljen i 3000 kilometara, do prekovremenih sati, a posebno se dobro plaća rad u sjevernom dijelu zapadne Australije, gdje su rudnici – kaže Rudolf i otkriva drugu stranu života u inozemstvu.

– Sve je to krasno i idilično gledajući s egzistencijalne strane, ali ipak ostaje gorak okus da gradite i radite za tuđu državu i strano društvo. Možda će mnogima u Hrvatskoj u ovoj situaciji to zvučati suludo, ali to je moje mišljenje – ispričao je ovaj 28-godišnji inženjer građevinarstva.

– Donio sam odluku, ostajem u svojoj Hrvatskoj boriti se za svoj san sa svojim Vrgorčanima – rekao je Rudolf.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

>> 'Vrlo ste antiintelektualna zemlja. Imate potencijala, ali ga ne koristite'

>> Nisam još upoznala naciju koja voli kukati kao Hrvati

>> Kanađanka u Hrvatskoj pronašla drugi dom: 'Biti menadžer je sjajno, ali biti chef je ono što volim'

Komentara 35

Avatar tomislav21
tomislav21
15:10 27.04.2015.

svaka cast mnoge srece u lijepoj nasoj

Avatar El Indio
El Indio
16:44 27.04.2015.

Nadam se da se neces pokajat

JO
Jose Oklahoma
16:34 27.04.2015.

Nije u šoldima sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije