Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjak za međunarodno pravo

Rudolf: Ako je sve ovo točno, onda Arbitražni sud mora sve raditi ispočetka

Davorin Rudolf
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
23.07.2015.
u 10:34

Ovo se slovenskoj vladi može vratiti kao bumerang, kaže Rudolf

Član Arbitražnog suda nikako ne smije biti agent koji zainteresiranoj strani, u ovome slučaju Sloveniji, prenosi što se događa na sjednicama sudskog vijeća, tvrdi akademik Davorin Rudolf, jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka za međunarodno pravo. Ovakav potez slovenske strane svakako mora imati posljedice na rad Arbitražnog suda. Bilo bi logično da se promijeni sve što je vezano uz Arbitražni sud koji je trebao odrediti granicu između Hrvatske i Slovenije.

To je onda i velika blamaža za državu Sloveniju koja se upustila u jednu takvu rabotu. Nevjerojatno je da je član sudskog vijeća bio zapravo “špijun” koji je prenosio što se događa. Postavlja se i pitanje naivnosti slovenske vlade koja je zapravo pristala na neku vrstu konspiracije. Naivno je ušla u ovu operaciju koja joj se može vratiti kao bumerang.

– To je neprihvatljivo, vrlo neuobičajeno i to se ne događa. Mogli bismo i mi tako našeg člana sudskog vijeća pitati što se događa i davati mu upute – kaže naš sugovornik Davorin Rudolf. Dodaje da ga iznenađuje što je ministrica Vesna Pusić izišla s tim u javnost iako ističe da još nešto treba utvrditi.

– Sama činjenica da je Vesna Pusić s time izišla u javnost pobudila je veliki interes i imat će implikacije – zaključuje Davorin Rudolf.

OVDJE POSLUŠAJTE PRVI DIO SNIMKE RAZGOVORA 

OVDJE POSLUŠAJTE DRUGI DIO SNIMKE

OVDJE POSLUŠAJTE TREĆI DIO SNIMKE

(Preuzimanje audio snimke bez dopuštenja Večernjeg lista najstrože je zabranjeno!)

>> EKSKLUZIVNO Donosimo audiosnimku razgovora arbitra i slovenske predstavnice! Poslušajte!

>> Slovenska stručnjakinja: Šokirana sam! Vjerojatno je da su pravila arbitraže bila kršena

>> Vesna Pusić: To bi bilo apsolutno šokantno i neprihvatljivo za Hrvatsku

Komentara 68

L0
luena 01
10:53 23.07.2015.

Slovenci nastavljaju prljavom igrom .....Sad smo i mi nagovarali,a oni dokaze nemaju jer nas nitko nije snimao,moz mislit... Da je istina sto brbljaju snimali bi oni koliko su posteni... Iss covjeku bude muka kad pogleda od koga je okruzen ii tko mu je u susjedstvu...

DU
Deleted user
10:57 23.07.2015.

Što se tu ima mudrovati: ako su tonski zapisi autentični odmah izaći iz Arbitraže. Sada kada smo u EU i slovenski političari nas više ne mogu prljavo ucjenjivati jednostavno stvar prepustiti Sudu pravde i gotovo. I ne raspravljati više s njima, jer su uvijek i jedno znali ucjenama pregovarati s nama.

AN
Anasta
10:54 23.07.2015.

Svakako se mora dovesti u pitanje vjerodostojnost samog suda i sudionika koji su sudjelovali u tome. Naravno da treba poceti sve iz pocetka. A ovo dvoje diletanata koji se prave pametni staviti da sude za pogresno parkiranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije