Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORUŽJE

Ručna bomba odbačena pokraj škole usred Zadra

12.02.2004.
u 00:00

Zahvaljujući prisebnosti čistača Mirka Šapine izbjegnuta je opasnost za djecu

Ručna bomba pronađena je prekjučer u središtu Zadra, na Poluotoku, u neposrednoj blizini OŠ Petra Preradovića. Bomba M75 u ispravnom stanju bila je na rubu pločnika i živice u Ulici Mihovila Pavlinovića, na mjestu kojim prolaze djeca do škole i zadržavaju se za velikog odmora. Na sreću, umjesto djece, pronašao ju je djelatnik Čistoće Mirko Šapina, i to upravo za velikog odmora.

Stražario pod odmorom

Svjestan da bi vijest o pronalasku bombe okupila sve radoznale školarce svih osam razreda, kako nam je kazao, ostao je pokraj eksplozivne naprave šuteći i čekajući da se djeca vrate u školu. Tada je pojurio do obližnje policijske postaje iz koje su u 11.05 sati poslali pirotehničara, koji je bombu pospremio u policijsko skladište.

- Da su djeca vidjela bombu prije mene, moglo se svašta dogoditi. Bomba je ležala u kutiji kod stupa obrasloga bršljanom, a siguran sam da je jučer u šest sati, kad sam tuda prošao prvi put, nije bilo. Zamijetio bih je jer čistim živicu, a bomba je bila ostavljena na vidljivom mjestu, nije bila skrivena. Ne vjerujem da je nekome ispala. Postoji mogućnost da je bomba tamo namjerno ostavljena baš zato da je djeca nađu i stradaju. Jer, da je se netko želio riješiti, bacio bi je dalje u živicu da je nitko ne vidi ili u more, do kojeg nema ni 20 metara - rekao nam je Mirko Šapina.

Škola zaposlila zaštitara

Ravnatelj škole Milan Marasović kazao nam je jučer da je upravo doznao za bombu pokraj škole koju pohađa 856 đaka jer ga dan prije o tome nitko nije obavijestio.

- Strašno je da ljudima može pasti na pamet ostaviti eksplozivne tvari vani, a posebno pokraj škole. To bi trebalo drastično kažnjavati - kazao nam je Milan Marasović, ravnatelj škole koja je zaposlila i zaštitara te je izrazio žaljenje zbog događaja.

Policija zahvaljuje savjesnom čistaču koji je pričekao dolazak pirotehničara.

ROZETA BOGELJIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije